Hårperm riktlinjer

 

Utvärdera hår

Tänk alltid på andra alternativ innan du gör ett permanent engagemang för att kemiskt behandla ditt hår. Curling irons och även specifika curling tekniker som använder ett platt järn kan ge tillfälliga 'perm-liknande' resultat, vilket kräver mindre vård än en standard perm. Det finns två typer av perms. Utvärdera din hårstruktur och bestäm det bästa för dig. Hår med låg elasticitet, högt resistent hår, grovt hår och asiatiska hårtyper svarar bäst på alkaliska perms. Friskt hår, kemiskt behandlade och svaga hårtyper ska behandlas med en mildare syraperm.

Ansökan

Perm bör appliceras på hår av en salongprofessor. Hår som kemiskt behandlas felaktigt kan skada snabbt, och splittrade ändar kan uppstå på grund av torrhet. För att börja, dela håret i fyra delar och börja applicera permlösning, samtidigt som du omsluter små delar av håret runt curling (plast eller skum) stavar. Perm är i allmänhet från tre till sex månader beroende på hårets konsistens, så var noga med den storlekskräm som du önskar, den permanenta kretsens täthet beror på storleken på stången som du använder. Cylindriska stavar uppnår den bästa naturliga curlAfter Att applicera en hårstråle (från roten nere) är absolut nödvändigt att behandla håret med djupa balsam för att återställa sin naturliga PH-balans.

Tvätta och vänta Lämna perm på din rekommenderade tid Att tillåta att permen håller sig för lång kan orsaka torrhet och slutligen brott efter håret. Tvätta håret noggrant med ett neutraliserande schampo, se till att all kemisk rest är borttagen. Ett neutraliserande schampo ger en visuell indikation på att det fortfarande finns kemikalier Återstående rester på hårsäckar. Håret ska sköljas tills det finns nollindikering eller rester. Torka hårt, var noga med att inte handdukstorka med kraftig kraft. Detta kommer att försvaga den önskade krullen, vilket behöver 24 timmar till korrekt set.

Efteromsorg

Efter att ha lyckats med håret är 'eftervård' mycket viktigt. Att hålla håret konditionerat, fuktad och utföra rutinmässiga heta oljebehandlingar bidrar till att undvika bristning och torrhet. Färg inte behandla och perm håret samtidigt, detta kommer allvarligt att skada håret och kan leda till potentiell håravfall. Det finns en stor missuppfattning när det gäller definitionen av en 'perm' Tekniskt hänvisar det till processen att förbättra naturliga krökningar. Många använder ordet 'perm' felaktigt för att beskriva 'avkopplande' process, som försöker räta hårsäckar för bättre hantering och är också permanent.