Hårstilar för kvinnor över 50

 

Kort hår

I sina 50-tal väljer många kvinnor att klippa sitt hår kort för första gången. Varför? Håret blir svårt att hantera på grund av torrhet. Du kan bli frustrerad med att uppleva upprepade flugvägar eller frizzies som inte kan bibehållas. Klippning av hår kort kan eliminera detta problem, men kommer också att kräva underhåll. Förvänta dig att få håret att klippas var fjärde till sex veckor för att hålla dessa problem i sträck. En djup sida för en bob frisyr är ganska smickrande om du har naturligt rakt hår eller är villig att ta sig tid att räta ut det. Gå kortare om du har stora naturvågor eller krullar, vilket kommer att minskas på grund av längden. Det kommer också att göra att ditt hår ser ut som tjockt och friskt, särskilt med hjälp av några droppar glansserum.

Skulderlängdshår

Skulderlängdshår är enkelt att underhålla och ger dig möjlighet att dra hår upp eller bak. Ett enkelt huvudband kommer att få hår av ditt ansikte. Undvik att se unga och välja ett mycket tunt huvudband i en neutral färg. Spice saker upp med guld, silver eller ett sköldpadda tryck. Du kan också dra håret tillbaka med en barrette. Samla den övre halvan av ditt hår, smidigt och säkert på baksidan av ditt huvud med en barrette för en look som låter dig se fräsch utan att spendera mycket tid på frisyren. Vågigt eller lockigt hår kan handdukstorkas efter shampooing och konditionering. Applicera en liten mängd stylingkräm genom hela håret och torka med en diffusorfäste för fullhet. Gnugga ytterligare stylingkräm eller ett skinserum genom det färdiga utseendet för att polera av det.

Långt hår

Långt hår är lätt att arbeta med när det gäller frisyrer och är bäst om du fortfarande är nöjd med hårets struktur vid denna ålder. Håll håret några inches under axlarna och det kommer att vara enkelt att underhålla. En klassisk frisyr för långt hår är en chignon. Detta fungerar för vardagliga och formella affärer. Slick håret tillbaka med hjälp av en stylingkräm och säkra med en elastik i nacken. Vid sista slipset, dra bara håret halvvägs genom elastiken och skapa en liten boll på baksidan av nacken. Säkra ändarna med bobby stiften och du sätter igen. När du mognar, så gör ditt hår. Kvinnor över 50 år kan uppleva måttliga gråar, sköra strängar och hår som saknar glans. Fuktar håret med en balsam dagligen och kom ihåg att fokusera på ändarna om ditt hår är långt eller kort. En gång i veckan, använd en djup balsam eller använd bara ett duschlock med din standardbalsam i 20 minuter för att låta balsammet penetrera hårsaxeln djupt och behålla håret i det hälsosammaste tillståndet.