Hemlagad Curly Hair Behandlingar

 

Torra hårbehandlingar

Krokiga hårknivar innehåller böjningar som gör att nagelbanden blir permanent lyfta, vilket gör att lockigt hår känner sig grovt och sprött. Detta gör också att lockigt hår har mindre porositet - mindre förmåga att absorbera och behålla fukt. Håret behöver behålla fukt för att göra det friskt och glänsande. Hår som utsätts för hårda kemikalier, som perms, färgämnen och höjdpunkter behöver ännu mer fuktbehandling. Dessutom behöver hår som utsätts för intensiv solljus och sura eller förorenade atmosfärer också ha ytterligare fukt.

Du kan skapa dina egna hårda behandlingar genom att använda en mängd eller recept. En metod är att blanda ett ägg med en tesked honung och två teskedar olivolja. Applicera denna blandning på vått hår, täck det med ett duschlock och låt det sitta i cirka 30 minuter. Shampoo blandningen från ditt hår, med kallt vatten.
Ett annat sätt att behandla torkade lockar är att lägga till en matsked honung till två matskedar schampo. Skölj blandningen i ditt hår och skölj och städa som vanligt.

Shine Behandlingar

Silkigt, glänsande hår är ett resultat av snäva, platta hårknivar. Eftersom lockigt hår inte har snäva, platta nagelband, verkar det inte alltid så glänsande som rakt hår. Anledningen till detta är att lyftade naglar absorberar ljus, snarare än att reflektera det som platta naglar gör. Lösningen är att återfuka krullarna så mycket som möjligt för att hjälpa smidiga naglar och inducera mer silkighet och glans.

Inducera glänsande lock genom att mixa u0026 # xBC; kopp vinäger med u0026 # xBC; kopp olivolja och fyra droppar tea tree olja. Applicera blandningen på fuktiga krölar, täck med duschdräkt och lämna i ca 30 minuter. Skölj håret ordentligt.
Du kan också blanda en matsked honungs, två matskedar schampo och en tesked te-trädolja och applicera den på fuktigt hår. Låt det sitta i 30 minuter och skölj noggrant. Krulligt hår kan vara vackert när det underhålls, stylas och vårdas korrekt. Denna uppgift kan dock vara utmanande. Eftersom lockigt hår innehåller nagelband som har uppenbara böjningar och crinkles i dem, är den här typen av hår svårare att hålla glänsande och fri från frizz. Krulligt hår kräver rutinmässiga behandlingar för att ge optimala resultat. Du kan skapa dina egna hemlagade behandlingar för små kostnader som är helt naturliga och innehåller inga skadliga kemikalier.