Hjälp med hår som växer långsamt

 

Ät sunt

Det största du kan göra för att hjälpa ditt hår växa snabbare är att äta hälsosamt. Vitaminer som beta-karoten och biotin stimulerar hårväxten och ser till att den ser frisk ut. De flesta av dessa viktiga vitaminer finns i gröna grönsaker som spenat eller kale. Även om det är bäst om du får dessa vitaminer naturligt, kan du också hitta vitamintillskott som hjälper ditt hår att växa gott och friskt. Förutom dessa vitaminer är det också mycket viktigt att du har en bra mängd protein i din kost, eftersom proteinet bildar hårets struktur. Protein finns i fisk, tofu, ägg, mjölk och ost.

Få regelbundna trimmer

Eftersom håret blir borstat, stylat, tvättat och torkat kan ändarna splittras och skadas. Detta är normalt, men att hålla dessa splittrade ändar kommer att skada din hårväxtpotential. Syftar till att få ungefär en till två inches av håret att klippas var tredje eller fyra månader, och du kan bli förvånad över hur snabbt ditt hår växer tillbaka efter att du har tagit bort de orubbliga döda ändarna.

Lugna ner

Även om överdriven stress kan skada din kropp på flera sätt, det hämmar också hårväxten. Försök att hålla dig ur stressiga situationer och ta lite djupa andetag om du känner dig själv överväldigad. Ditt hår (för att inte tala om resten av din kropp) kommer att tacka för det. Om du alltid har drömt om långa lyxiga lås, men upptäck att ditt hår inte växer så fort du vill, finns det några saker du kan göra åt det. Eftersom ditt hår är en återspegling av din övergripande hälsa kan du ändra din kost, vanor och till och med din stressnivå för att påskynda trög hårväxt. Genom att bara göra några mindre anpassningar till din dagliga rutin kan du drastiskt förbättra hastigheten på hårväxten.