Hur man exfolierar din hud

 

1.

Börja med att rensa din hud (se min 'hur du rengör din hud ordentligt').

2.

Välj en exfoliator som är lämplig för din hud. Du vill hålla dig borta från scrubs från en apotek. Vanligtvis har de små pärlor som inte är perfekta cirkulära så att de faktiskt gör sår och riva på huden. De är hårda och skadliga. I stället väljer du en professionell exfoliant som finns i någon salong och spa. Du kanske spenderar lite mer på förhand, dock det kommer inte bara att vara längre än andra exfoliants, men du kommer att få bättre ingredienser och på lång sikt rädda din hud. Jag rekommenderar Dermalogica s Daily Microfoliant. Det är bra för alla hudtyper. Så skonsamt kan du använda det varje dag.

Efter rengöring sätter din hud en dagstorlek av Daily Micro i handflatan och om en ärtvidd av vatten, blanda , glatt över hela bröstet, nacken och hela ansiktet (1-2 gånger i veckan kan du även lägga över ditt öga och läppområde). Börja vid bröstet med mildt tryck, använd lätta cirkulära rörelser (eftersom dina porer är cirkulära), rör dig i nacken, under din käke, på din käke, haka, överläpp, ansiktsytor, öron, kinder, tempel, näsa , panna, även i ögonbrynen. Skölj huden 7 gånger med varmt vatten. Använd den mjukaste tvättduken du har, blöt den, använd sidledes och uppåtgående slag för att försäkra dig om att exfoliatorn har tagits ordentligt bort.

4.

Det är viktigt att balansera fuktnivåerna i din hud med en toner efteråt. Och för nödvändig hydrering behöver alla använda fuktkräm.

Tips och varningar

  • Du kommer att uppleva en ljusare och levande hud!
  • Du hjälper dig att förbättra din hudfärg!
  • Lär dig hur du exfolierar din hud utan att orsaka skador och irritation. Förnya huden med exfoliering.