Hur man får en spa dag hemma

 

1.

Detta är ett valfritt steg för dig som är vågigt nog för att försöka laga ditt eget hår. Det känns alltid så bra att ha en trim. Håret är hälsosammare, starkare och lättare att stila när alla döda ändarna är trimmade bort. Läs min artikel, hur man lagar ditt eget hår för instruktioner om att göra just det!

2.

Förbered ett varmt havssaltbad. Detta kommer att vara nyckeln till en lyckad spa dag! Havssalt är ett underbart tillägg eftersom det är lugnande och läkning till kroppen. När du blötlägger huden blir mjukare och lättare att exfoliera. Efter 10 minuters blötläggning börjar du försiktigt på de grova områdena på dina fötter med en pimpsten. Detta hjälper dig att ha smidiga vackra tootsies. Ta din kroppsbuffert, det här kan vara en loofah eller mesh poof och arbeta försiktigt på resten av kroppen. Var noga med att ge extra uppmärksamhet åt knän och armbågar. Hud kommer att bli friskare och skinnigare efter en bra peeling.

3. Efter torkning från ditt bad applicera omedelbart fuktgivande kroppsmörsmör. Fukt kvar på din hud från badet kommer att vara låst för att du ska vara mjuk och smidig.

4.

Ge dig själv en mini manikyr och pedikyr. Dina naglar kommer att vara mycket mjuka och smidiga efter blötläggning i badet. Applicera extra kroppsmörk i sängarna på naglarna och tryck försiktigt på naglarna. Fil och forma dina naglar som kommer att låta dem se friska, snygga och väl omhändertagna. Avsluta med en klar päls eller färgat nagellack om så önskas. Se min artikel om hur man gör din nagellack för länge för ytterligare nageltips.

5.

Ta tid minst en gång i veckan för en spa dag hemma. Vänd ditt badrum till ett speciellt tillflyktsort för sinne, kropp och själ. Din hud blir friskare och du kommer alltid att se ditt bästa!

Tips och varningar

  • Lägg till stearinljus, oljor och andra sköna behandlar till ditt spa paket för ultimata lyx. Himlen är gränsen!
  • Var försiktig så att du inte överträder dina fötter. Detta kan ge dem anbud och irritation.
  • När du känner behovet av att ta en paus från världen och skäm bort dig själv är det inte nödvändigt att besöka ett dyrt spa. Med rätt verktyg och tid att slappna av är det möjligt att ha en spa dag rätt i ditt eget hem.