Hur man gör parfym med blommor

 

1.

Välj dina blommor tidigt på morgonen, medan dagg är vanligt. Försök få dem så nära den tid de först öppnar som möjligt, eftersom blommorna kommer att vara högst upp på den här tiden. Att välja en blomma med en stark doft fungerar bäst. Men de mer subtila doftande blommorna kommer också att fungera. Du behöver helt enkelt slutföra processen mer än en gång med samma vatten.

2.

Omedelbart efter att ha plockat, låt hacka blommorna lätt - du behöver cirka 2 koppar. Placera dem i 4 koppar vår eller destillerat vatten som har hällts i en glasskål. Vattnet bör helt täcka blommorna. Placera ett lock på skålen och låt blandningen sitta över natten.

3.

Dra ut vattnet och blommorna genom cheeseclothen, ta bort allt växtmaterial. Om du använder en lätt doftande blomma, gör steg 2 igen med samma vatten och skär ytterligare en rad färska blommor. När du har slutfört det här steget, placera duftvatten i rostfritt stålkärl och låt dem simma och minska till ungefär 2 matskedar koncentrerad doft.

4. Placera 5 matskedar vodka i liten mörkfärgad glasflaska. Lägg till 2 matskedar doft på flaskan. Anslut proppen och skaka sedan försiktigt. Låt sitta i 72 timmar innan du försöker. Om doften är för stark, lägg till ytterligare matskedar vatten, en i taget. Blanda vattnet och låt vila 24 timmar före tillsättning av extra vatten.

Tips och varningar

  • Kryddor kan användas såväl som blommor. Följ samma process och njut av.
  • Lägg till en liten mängd flytande glycerin i din parfym för att öka den tid det kommer att stanna kvar på din hud.
  • Om du gör parfym för andra, var vänlig medveten om eventuella allergier som personen kan ha. Eftersom detta är en koncentrerad mängd av en växtbaserad essens - det kan orsaka allergiska reaktioner när det används.
  • Varje kvinna har sin egen speciella doft. Inse att alla parfymer interagerar med varje enskild kroppskemi är bara en del av kampkvinnolön när man försöker hitta den unika doften. Med de flesta tillverkade parfymer som innehåller kemikalier måste det finnas ett mer naturligt sätt att hitta den specifika parfym. Det finns. Gör det själv från dina favoritblommor. Medan mer komplexa kombinationer kommer att ta experiment, är en enkel entondukt lätt att relativt lätt att göra. Här är bara en väg hur.