Hur man köper diamantsmycken i Kambodja

 

1.

Arbeta resforum. Du är inte den första personen som undrar hur man köper bra smycken på en 'vild väst' plats som Kambodja, och specifika råd från de senaste besökarna om vilka köpmän att undvika kan bli gyllene.

2.

Din största risk för att köpa diamant smycken i Kambodja är att köpa falska ädelstenar. Ett tips: Titta noggrant på smyckesinställningen - det är högst osannolikt att en riktig diamant skulle sättas till en högkvalitativ guldring, till exempel.

3.

Gå till Phnom Penh. Som kambodjas huvudstad och enda större stad är det verkligen det enda stället att vara om du handlar diamant smycken i det landet.

4.

Gå och handla. har inte haft lycka till att få rekommendationer innan man besöker Kambodja. Det finns två huvudorter för att hitta smyckenhandlare: i och runt Central Market och på Mekong Riverfront. Som några rekommendationer sannolikt kommer att vara ena eller det andra eller båda, handla på andra handlare medan du är där. Det hjälper dig att jämföra både vad som är ute och priser, men kom ihåg att den enda logiska förklaringen till en brant prisnedgång är att du har att göra med en falsk.

5 .

Kambodjas marknadskultur handlar alltid om att pruta. Det bästa tillvägagångssättet för ett objekt som diamant smycken är att bestämma vad du är villig att betala och insistera på att få det. Om du kan få mindre, ännu bättre, men inte fixa på att uppnå bästa möjliga fynd. Om du är nöjd med det betalda priset och betalar mindre än du skulle hemma borde det räcka.

6.

Acceptera aldrig rekommendationer från tuk-tuk / taxi / motorcykelförare, gästhusets personal eller touts på gatorna. Detta leder dig alltid till en köpman som vill sälja dig förfalskningar. Du vill alltid vara i kontroll som den person som initierar något företagsförslag.

Shopping för smycken i ett tredje världsland som Kambodja erbjuder många fördelar - till exempel billigare arbetskraft och närhet till vissa ädelstenskällor - som gör det väsentligt billigare än att handla för liknande föremål i väst. Kambodja är dock också ett land som har mycket order och mycket lite lag, så en shoppare måste vara väldigt försiktig när det gäller frågor som produktkvalitet, bedrägerier och bedrägliga varor.