Hur man rengör smutsade smycken

 

1.

Skär en aluminiumfolie så att den passar in i glasskålens botten. Skålen ska vara stor nog för att hålla dina smycken och tillräckligt djupa för att hålla vatten.

2.

Placera smyckesstycket på aluminiumfolien. Häll kokt källvatten i skålen och se till att vattnet täcker smyckets bit.

3.

Stänk 3 matskedar natron i disken. Bakpulver bör omedelbart börja bubbla eftersom det rengör smyckesdelen. Lägg till ytterligare bakpulver om det behövs för att hålla rengöringsåtgärden igång. Observera att det kan börja lukta, men det är bra eftersom det visar att smeden avlägsnas.

4.

Skruva försiktigt med en mjuk borstborst för att ta bort envis missfärgning. Skölj smyckenstycket under rinnande vatten och torka sedan med en mjuk trasa. Låt den lufttorka på den mjuka trasan så länge som möjligt innan du bär den.

5.

Lägg silverplåtar i en plastpåse med en vit vit krita för att minska tarnishing mellan slitage.

Tips och varningar

  • Det här fungerar bra med kristaller och jämn pärlor, men använd bara den här metoden om smycken är spända på tråd, inte tråd eller nylon.
  • Testa på extra pärlor innan du använder den här metoden om möjligt för att förhindra skador på dina färdiga bitar.
  • Föreställ dig besväret att nå ett smycke som perfekt matchar din outfit bara för att hitta det smutsigt och tråkigt. Det finns många dyra kemikalier där ute som kommer att rengöra dina smycken, men det är lika enkelt med den här gör-det-själv-metoden.