Hur man skär Spikey Hair

 

1.

Dampa håret så att det är jämnt vått. Du kanske vill börja klippa med fuktigt hår och avsluta hårklippningen på torrt, strykjärn (beroende på längden du jobbar med).

2.

Skapa den grundläggande formen som du vill ha genom att klippa hårets omkrets.

3.

Arbeta med ungefär 1 tums hårsdelar åt gången för att börja klippa spikey-stilen i håret.

Komba hårsektionen i 45 graders vinkel.

5.

Håll sektionen av hår mellan fingrarna så att du fokuserar bara i hårets ändar. Använd dina raka bladskjuvar för att skära in i sektionen. Du kan arbeta bladet upp från fingrarna till ändarna eller skär in i sektionen. Skärning i sektionen kommer att skapa mer konsistens och mer definierade spikar. Du kan också utföra samma teknik med texturiserande hårskärningsaxlar.

6.

Låt ner sektionen och springa fingrarna genom hela håret. Använd fingertopparna och skaka den hårsida du jobbar med för att observera hur det ligger och rör sig. Du bör se definierade spikar i det hårstycke du bara har klippt.

7.

Fortsätt att skära i hårsektioner tills du har arbetat dig runt hela huvudet. När du gör detta, var noga med att arbeta med fingrarna genom håret för att observera ditt arbete.

8.

Blå torra och stil håret efter kundens önskemål Lägg till nödvändiga produkter för att uppnå utseendet. 9. Använda tipsen på håret i texturiserande axlar och raka bladskjuvar för att detaljera utseendet och lägga till mer spik till de områden som verkar att behöva det. Använd speglar och gå runt personen för att observera det slutliga utseendet och fortsätt att skära i håret där det behövs.

Tips och varningar

  • Det är bara hälften av arbetet med att klippa håret i en spikig stil. Det är viktigt att använda produkter som hårspray eller hård textureringskräm för att skapa den sista spikey looken.
  • Att skapa en spikig frisyr genom att klippa håret är en visuell process. Stylisten måste ständigt observera klientens hår vid skärning och styling. Annars kan stylisten inte skapa de skarpa kanterna som är nödvändiga för en spikig frisyr. Att veta hur man skar ordentligt i personens hår kan hjälpa dig att tillverka tillverkaren de kanter. När du kan göra det här kommer du att kunna skapa den sista spikey looken.