Nya Baldness Behandlingar

 

Blodplätt Rich Plasma Therapy

Blodplättrik plasmabehandling (eller PRP för kort) är en banbrytande behandlingsmetod som oftast ses i sportterapi. Med PRP injiceras ett idrottsblod hos skadakällan för att stimulera ny muskeltillväxt. PRP har också framkommit som en potentiell behandling mot skallighet. Pioneered av olika läkare inklusive Dr. Jospeh Greco och VD för OroGen Bio Sciences Robert Brandt, PRP tar blod från en patient, behandlar det i blodplättar och injicerar sedan lösningen i patientens dermis. Då görs små punkteringar i hårbotten för att aktivera blodplättarna och stimulera tillväxten. PRP-patienter returnerar var 6-8 månader för uppföljning av PRP-behandlingar. Eftersom PRP-terapi är väldigt nytt är det oklart hur effektivt det kommer att vara på lång sikt.

Botox

Enligt studier som utförs av Dr. Simon Ourian, chef för Beverly Hills dermatologiska centrum Epione, kan Botox hjälpa långsam och till och med främja hårväxt. Botox är mest känt som en medicin som tillfälligt kan dölja vissa rynkor. Men när Ourian använde Botox för att lindra sin mammas kemoterapiassocierade migrän växte håret nära injektionsfläckarna. Ourian började testa Botox på andra balding patienter. Både män och kvinnor visade enorma framsteg efter injektioner. Epione erbjuder för närvarande Botox / Vitamin hårbehandlingar för mellan $500 och $7000, beroende på platsen för skallighet.

En Baldness Cure?

Den eftertraktade botemedel mot skallighet kan ligga i en process som återvakar vilande gener. Studier utförda av Dr George Cotsarelis vid University of Pennsylvania School of Medicine visade att möss kan regrow hår genom ett protein som heter wnt. Introduktion av wnt hjälpte till att återaktivera gener som hade varit vilande sedan det embryonala utvecklingsstadiet. Resultatet var tillväxten av nya hårsäckar, en utveckling som Cotsarelis tidigare hade ansett omöjlig. Ett företag som heter Follica är nu på väg att utveckla mänskliga behandlingar baserade på resultaten. Även om olika baldnessbehandlingar har gjort enorma steg under årens lopp, finns det fortfarande inget mirakelbota för skallighet. Den senaste vetenskapliga utvecklingen har dock lovat. För balding män och (kvinnor), kan vissa av de nya behandlingarna låta smärtsamt, dyrt eller exakt konstigt. Men när det gäller ett helt hårhår, kommer många människor att gå i stora längder för att manen ska vara intakt.