Så här applicerar du Makeup för svarta kvinnor

 

Gör dig vacker

1.

Börja med ett helt rent ansikte. Skaka en flaska foundation (en som nära matchar din hudton) så att sminken smälter ordentligt. Lägg grunden på svampen; eller om du föredrar, kan du använda fingrarna (men se till att händerna är rena). Glatt grunden över små områden i ditt ansikte. Börja med kinderna, gör sedan hakan, näsan och äntligen pannan. Blanda grunden ner till käftbenet för att se till att det smälter ordentligt. Du vill inte ha en synlig sminklinje på din käkeben. Du kan behöva applicera ett par lager av foundation, beroende på om fläckar är ett problem.

2.

När du har blandat sminken, ta en stor sminkborste och doppa den i lös pulver som matchar stiftelsens färg. Skaka det överflödiga pulvret från borsten och släck det på hela ansiktet. Borsta ytorna av ditt ansikte lätt med borsten, börjar med kinderna, sedan hakan, näsan och pannan. När det väl är applicerat ordentligt ska din hud se ut smidig och nästan felfri.

p> För att applicera pulverbluss ska du först hitta äpplen i dina kinder. Du kan göra det antingen genom att le eller suga dina kinder i en fisk. När du väl har hittat äpplen doppar du blushborsten i rodret, skakar av det överskott och applicera rodret mot dina kinder. Smut rodret mot dina öron, men se till att du inte applicerar för mycket av det.

4.

Tillämpa ögonskuggan , Doppa bara ögonskuggborsten i den, skaka av överskottet och smidigt över ögonlocket. Ta sedan eyelinerpenningen och dra lätt en linje över ditt övre lock, från ett hörn till det andra.

Applicera ögonskugga kan vara lite knepigt om du inte använder rätt nyans. På dagtid är det bäst att använda ljus nyanser och bara en liten eyeliner på övre locken och avslutar med mascara. För ljusskinniga kvinnor, guld, taupe eller persika är alla bra val. För medelhåriga kvinnor, grå, mauve eller brun kan det fungera bra. Mörkskinniga kvinnor bör försöka mörka bruna, blåa eller rika violetta nyanser för dagen. För natten, curling dina ögonfransar och applicera mascara kommer dina ögon att stå ut. Även mörkare, djärvare färger kan användas under den här tiden.

5.

Applicera läppstift som efterbehandling. Det finns en regnbåge av färger att välja mellan. Det bästa sättet att bestämma är att prova några tills du hittar den nyans du gillar. När du väl har hittat det, använd det helt enkelt på dina läppar, se till att du inte går utanför läpplinjen. Om du vill att dina läppar ska bli större kan du köpa en läpppenna i en nyans som passar din läppstifts skugga. När du är färdig, spåra din läpplinje något utanför din naturliga linje och fyll i läppstiftet. Om du vill att dina läppar ska bli mindre kan du rita linjen precis inuti din naturliga läpplinje och fylla i. Dra inte antingen linjen för dramatiskt utifrån eller inuti din naturliga läpplinje, eftersom det kommer att märkas.

Tips och varningar

  • Använd läppglans eller en mycket ljus färg på läppstift under dagen. Boka de ljusare färgerna för din nattliga makeup. Håll säsongerna i åtanke när du väljer färger. Ljusare färger borde bäras under våren och sommaren, medan mörkare färger kan bäras på hösten och vintern. Se till att din foundation matchar din hudton så nära som möjligt. Några olika företag, som Avon, erbjuder en mängd nyanser till svarta kvinnor.
  • När det gäller svarta kvinnor har sminkindustrin kommit långt. För år sedan, när marknaden var inriktad mot vita kvinnor, var det svårt för svarta kvinnor att hitta rätt nyans av smink som skulle smickra sin hudton. De var tvungna att blanda nyanser för att hitta den rätta, och chansen var att det fortfarande inte skulle visa sig rätt. Dessa dagar är marknaden överflödad med kosmetika riktad mot svarta kvinnor, vilket gör sminkapplikationen enklare än någonsin.