Ta hand om afroamerikanskt hår

 

Tvätt / Konditionering

Svart hår behöver inte tvättas varje dag. Shampooing svart hår varje dag, särskilt med ett schampo som innehåller sulfater, orsakar torrhet, vilket i slutändan leder till brott. Shampoo ditt hår bara var 5: e till 7 dagar för att bibehålla en riktig fuktnivå. Använd ett fuktgivande schampo för att försiktigt rengöra håret utan att strippa det av dess eteriska oljor. Djupt konditionering ditt hår är också ett måste. Beroende på huruvida håret är avslappnat eller naturligt, bör protein och fuktbehandling användas på håret minst en gång i veckan. Likväl behöver båda typerna av svart hår fukt.

Fuktar

Fukt reser inte lätt upp på hårets axlar av svart hår som det gör i andra etnicitetens hår, för svarta hårsträngar är mycket snäva och lockiga, vilket gör det svårt för oljor i hårbotten att röra sig uppåt i håret. Därför är svart hår berömt för att det är torrt. Detta torrhet orsakar oundvikligen fläckar i håret, vilket gör att håret blir svårt att hantera. En daglig fuktighetskräm hjälper till att bekämpa torrhet och hjälpa håret att hanteras. Undvik så kallade fuktgivare som innehåller petroleum eller mineralolja. Dessa ingredienser täpper bara hårbotten och hindrar hårbotten från att producera naturliga oljor. Naturliga fuktighetsgivare som Sheasmör eller jojobaolja tränger in i håraxlarna , bekämpa torrhet. Var noga med att applicera fuktighetsgivande behandlingar minst en gång i veckan i form av djupa balsamar eller heta oljebehandlingar.

Styling Techniques

Eftersom afroamerikanskt hår är ömtåligt, en mild inställning jag s nödvändigt för att förhindra eventuella brott. När du försöker avlägsna ditt hår, undvik att kamma ut knutar på torrt hår. Istället avlägsnar du håret med en brant tandkam bara när den är våt. Fingerkammar är också ett bra alternativ. Undvik borstar med hårda borstar, de kommer att blåsa håret i håret. Värmen på håret ska användas så lite som möjligt. Inställning är ett bra sätt att uppnå jämnare hår utan att använda mycket värme. Välj keramiska plana strykjärn över andra typer av plana strykjärn. Det viktigaste är att du trimmer håret regelbundet för att förhindra splittrade ändar som allvarligt kan skada hälsan hos ditt hår. Afroamerikanskt hår har kanske den mest unika hårtexturen hos alla. Denna hårtyp är vanligtvis svart, tätt och lockigt. Vanligen benämnt 'svart hår' tenderar afroamerikanskt hår att vara svagt, vilket kräver en mild touch. Håret måste tvättas ordentligt och konditioneras för att främja hårväxt. För att överleva måste det matas dagligen, och lämpliga stylingstekniker måste användas för att behålla hårlängden.