Tips för att lugna frizzy hår

 

Trim

Trima ditt hår minst varannan månad för att hålla fräckt hår under kontroll. Frisigt hår är vanligtvis mer ömtåligt och kan enkelt bryta sig in i splittrade ändar, vilket orsakar ännu mer frizzing. Ett skiktat hårklipp fungerar bra med krusigt hår, eftersom det hjälper ditt hår att hålla sin form.

Fuktar

Fuktar håret varje gång du shampoo. Det finns produkter på marknaden som är speciellt skapade för att tämja frizzierna, eller du kan bara välja schampo och balsam som inte har alkohol eller stora mängder natriumlaurylsulfat, eftersom det här är torkmedel som kan göra håret fräckt. Applicera en varmoljebehandling varannan till två veckor under torra vintermånaderna. Använd kallvatten för din slutliga sköljning när du shampooar, eftersom det kan hjälpa dina hårnålar att ligga platt.

Slät

Smid ditt krusiga hår genom att applicera en liten mängd hårprodukter som VO5 eller sheasmör. Applicera produkten som börjar i de frusiga ändarna och arbeta upp håret. Undvik rötterna, som är naturligt oljiga. Använd inte för mycket, eller håret kommer att känna dig tungt, klumpa ihop eller se fettigt.

Stil

Rulla håret i extra stora curlers medan det är våt. När det är torrt bör håret vara rättare och smidig med lite studsa. När blåstorkning använder en stor pensel och ställer hårtorken i ett läge i ett nedåtriktat läge. Vifta i torken så att luften strömmar upp hårets strängar kommer att orsaka att fräsarna fluffar ut. Det är bäst för att undvika att använda en borste på torrt hår, stil det med en plockning eller en stor tandkam. För att göra håret i krusigt hår, kamma det våta håret och skrapa det med fingrarna och låt det lufttorka.

Skydda

Skydda ditt hår från elementen på samma sätt som du skyddar din hud. Använd en hatt när du är ute i solen och täck håret med en halsduk om vinden blåser. Använd extra fuktkräm under vintermånaderna. Undvik långvarig kontakt med klorat vatten. Om du spenderar mycket tid i poolen, bära ett baddräkt. Dessa skyddande tips för att lugna frizzy hai r kommer att förhindra överdriven torkning, vilket är den främsta orsaken till frizzies. Frisigt hår är vanligen ett resultat av hår som är alltför torrt och inte kan hålla i fukt. Detta kan vara ett naturligt tillstånd eller orsakas av överbehandling med kemikalier i permanenta och hårfärger. Beauticians har några tips för att lugna friszigt hår som du kan följa för att göra ditt hår mer hanterbart och elegant.