Hår Avkopplande Alternativ

 

Naturlig avslappnad

Du kan koppla av håret utan att använda kemikalier genom att använda en icke-kemisk hårsparare. Icke-kemiska relaxers är gjorda av bara naturliga ingredienser som mineraler, oljor, alkaliskt vatten och proteiner. Alkaliskt vatten hjälper till att mjuka håret, vilket ger ett rakare utseende utan skador. Ditt hår behöver inte hantera de hårda effekterna av natriumhydroxid som finns i kemiska relaxers. Se till att ett varumärke som hävdar att vara en icke-kemisk relaxer inte innehåller något lut eller kemikalie, i vilket fall relaxeren är kemisk. Naturliga hårsparare är så lätta att använda, du behöver inte anställa en stylist för att tillämpa lösningen. Särskilt underhåll av ditt hår hjälper till att förlänga resultaten av den naturliga hårspänningen.

Texturizers

Ett annat sätt att lossa ditt lockiga hårtextur är att använda en texturizer. En texturiserare liknar en hårspänningsapparat där den kan vara non-lye eller lye. Lye texturizers kräver att endast en professionell applicera texturiseraren för att förhindra allvarliga hårskador, till exempel håravfall. Du kan själv applicera no-lye texturizers, men extrem försiktighet bör utövas. Det är bäst att använda en texturizer på obearbetat lockigt hår. Texturizers lämnas på håret för endast en mycket kort tid. Om du lämnar på för länge kan texturiserarna leda till att håret blir helt rakt och förstör det ursprungliga syftet med applikationen. När håret är texturiserat bör korrekt underhåll användas för att balansera fukt- och proteinhalterna i håret.

Värme

Det mest icke-kemiska sättet att få det raka utseendet på en relaxer är att applicera värme till håret. Om du har hårt lockigt hår, kan du välja att få håret att sätta på rullarna när det har tvättats och konditionerat. I rullar torkar håret under en uppvärmd torkare. Användning av ett värmeskyddsmedel på håret förhindrar förebyggande värmeskador. Spänningen på rullarna hjälper till att sträcka rötterna medan värmen hjälper till att ställa sträckan. Därefter extraheras rullarna från håret och du kan blåsa ut håret med en hårtork. Håll särskild uppmärksamhet åt rötterna och slutar för att förhindra frizz. Efter att ha blåst ut håret kan du välja att platta järnet håret för att släta ut det slutliga resultatet. Naturligtvis är detta valfritt, eftersom vissa människor hellre inte vill applicera mer värme, för risken för skador ökar. Kemiska hårspänningsapparater kan ge ditt kinkiga, lockiga hår den rakhet du önskar. Men med denna fördel kommer också nackdelar. Kemiska hårsparare beror på en hård kemikalie som kallas natriumhydroxid för att flytta hårkutiklet från krökt till rakt. Riskerna för hårskador som extremt brott eller håravfall ökar med användning av en kemisk relaxer. Därför väljer man andra alternativ till den kemiska håravlastaren som är ett klokare val.