Hur man får oönskade ansiktshår

 

1.

Överväg att gå till en professionell för att få ansiktshår, eftersom det kan vara potentiellt farligt att försöka med det här hemma. De flesta ansikts hårvaxningar kostar $20 eller mindre vid en salong. Men av kost och reklam skull väljer fler och fler kvinnor säkert och billigt vax ansiktshår hemma.

2.

Bestäm om du vill använda en kall eller varm vax kit. Ett kallt vaxpaket har ingen risk för brännskador i samband med ett hett vaxpaket, men kan vara svårare att använda. Om du har ganska mörkt eller långt ansiktshår, kommer du sannolikt att behöva prova varmt vax, men måste noggrant följa instruktionerna för att undvika smärtsamma förbränningar som ibland kan lämna ett ärr.

3.

Besök din lokala apotek eller mataffär och köp ett vaxpaket. Alternativt kan de som är särskilt blygda köpa dem online. Kostnaden varierar från $5 till $80, med mest effektiva kit som kostar ungefär $15. De flesta kit kan användas flera gånger beroende på hur mycket ansiktshår måste avlägsnas vid varje bruk.

4.

Tvätta huden noga med tvål och vatten, särskilt runt det område du har planerar att vaxa. Om du har flera områden att vaxa måste du rikta in ett område åt gången för bästa resultat. Om du har särskilt fet hud kan du lätt borsta ett litet talkum på det område som kräver vaxning.

5.

Värm ditt vax om du har ett hett vaxaggregat , följ instruktionerna som ingår i ditt köp. Var noga med att inte överhettar vaxet, eftersom det gör det värdelöst.

6.

Testa ditt vax på ett litet område av huden innan du applicerar det på hela området du behöver vaxa . Detta är för att du ska få det till rätt temperatur och att du inte är allergisk mot produkten. Tyvärr är vissa människor allergiska mot vax och kommer att behöva prova att jag är blekmedel eller en flytande ansiktshårborttagare.

Placera vaxet med medföljande scoop på Det område av din hud som behöver hårborttagning, sprida det jämnt och noggrant på området. Vanliga områden till vax ansiktshår inkluderar överläppen, hakan, utsidan av näsan och ansiktets sida.

8.

Placera tygremsan som ingår i ditt vax ansiktshår kit och snabbt dra av det, går mot riktningen av din hårväxt. Du kan behöva göra det två gånger om ditt ansiktshår växer i flera riktningar, men var försiktig så att du inte använder för mycket varmt vax för att undvika brännskador.

9.

Applicera lotion eller aloe vera gel (detta kan inkluderas i ditt vax ansiktshår kit) till din hud. Detta hjälper till att minska obehag eller rodnad.

Tips och varningar

  • Kom ihåg att du kanske behöver vaxa ansiktshår var 3-6 veckor beroende på hur seriös Problemet är.
  • Lämna aldrig varmt vax på ditt ansikte i mer än några ögonblick, eftersom det antingen kan härda och bli värdelöst för hårborttagning eller till och med brinna din hud.
  • Att ha ansiktshår är vanligtvis en pinsamt sak för kvinnor i alla åldrar, och rättsmedel som rakning är inte idealiska för kvinnor. Detta beror på att barbering av ansiktshår främjar tillväxten av stubb och kan göra tillståndet ännu mer uttalat och orsaka ytterligare pinsamhet. Medan cr u0026 # xE8, mig blekmedel och flytande ansiktshårfjernare kan vara ett effektivt botemedel, är den bästa lösningen för detta problem att lära sig att vaxa ansiktshår.