Hur man gör en dörrbåge

 

Hur man gör en dörrbåge

1.

Bestäm u0026 # x201C; stilen u0026 # x201D; av önskad båge. Stil hänvisar till hur bågen är gjord. Till exempel finns det standard två-loop båge, blomsterhandlaren båge och blomstra båge bara, för att nämna några. Bågen kan stå på egen hand eller innehålla två eller flera svansar. Beslutet i det här steget kommer dock att påverka stegen nedan.

2.

Bestäm om u0026 # x201C; typ u0026 # x201D; av båge som ska göras. Typ avser material som ska användas för att göra det. Bågar kan tillverkas av papper, tyg, nät, plast och mer. De kan vara vanliga eller de kan vara prydda. Vissa typer av utsmyckning kan införlivas direkt i materialet, till exempel ett mönster, en bild eller en ordalydelse (för semestertema eller speciella tillfällen som födelsedagar eller årsdagar). Andra utsmyckningar kan läggas under eller efter att bågen är gjord. Därför kommer detta beslut att påverka de återstående stegen nedan.

3.

Välj en färg för bågen. Att ha en backupfärg är tillrådligt om det inte går att hitta förstahandsvalet.

4.

Köp nödvändiga tillbehör för att slutföra bågen. Dessa kommer att innefatta bågmaterial, trådrör, tråd eller sträng och eventuella tillbehör som fauxgrön eller blommor.

5.

Gör en standard två-loop-båge. Samla en kaninöra slinga i önskad storlek, håll den i vänster hand. Se till att u0026 # x201C; tail u0026 # x201D; av bågen är önskad längd. Ta det kvarvarande materialet i höger hand. Lossa det runt kaninöret och lämna tummen på vänster hand mellan kaninöret och det samlade materialet. Gör ett höger kaninör och tryck det genom hålet mellan tummen och slingan. Dra de båda öronen tätt ihop och justera efter önskemål.

6.

Gör en blomsterhandlarbuga. Gör den första slingan som beskrivs i steg 5. Nu gör du en andra slinga av samma typ, den här tiden pekar nedåt. Upprepa denna procedur tills bågen är så full som du vill ha den (vanligtvis sex eller sju loopar). Använd ledning eller rörrengörare för att fästa bågen på plats, vrid den stramt stängd i ryggen. Lägg till svansar på bågen om så önskas genom att fästa långa remsor av materialet i mitten och säkra det till bågen med den tråd eller rörrengörare som används för att stänga bågen.

p> Gör en blomningsbåge med hjälp av blomsterhandlingsmetoden som beskrivs i steg 6, examinera storleken på bågslingorna med varje pass och öka antalet slingor till mellan sju och nio i varje ände. Lägg till minst två extra svansar för totalt mellan fyra och sex.

8.

Ta med tillbehör till bågen när du gör det. Till exempel, för att lägga till glitternät eller metallisk roping, skär av en bit av materialet som är ungefär lika lång som hela bågen. Lägg nätet eller ropa över bågen, håll den på plats med vänster tumme. Upprepa proceduren för varje dubbelbana som gjorts. När bågen är knuten ihop kan tillbehörsstyckena gjutas eller draperas efter önskemål.

9.

Lägg till tillbehörsprodukter i bågen efter att den är gjord. Tillbehör inkluderar typiskt saker som silkeblommor eller grönska, semesterdekor, pärlor eller andra juveler. Säkra tillbehören till bågen med ett lim som är tillverkat för de materialtyper som används. Spray bågar med glitter eller opaliserande spray för att ge en glimt av glitz.

10.

Kluster flera mindre som bågar tillsammans för en unik effektivitet.

Tips och varningar

  • Extremt brett eller smalt material kommer att göra att skapa en dörrbåge svårare än standardstorlekar, som vanligen ligger mellan 1 och 3 tum.
  • Vissa typer av tyg, till exempel satin och siden, kan vara halt och svårt att hålla på plats under bågprocessen. Men med övning blir processen mycket enklare.
  • Trådrörsrörare fungerar bäst för att vrida och hålla en båge på plats.
  • Blanda material och färger tillsammans för att skapa en rik, texturerad båge.
  • Var försiktig när du arbetar med en varmpistol. Även lågtemperaturlim kan orsaka svåra brännskador.
  • Var försiktig när du arbetar med skadliga lim.
  • Hantera ledningen försiktigt så att du inte skadar huden.
  • Dörrar, som alla andra bostadsområden, kan vara roliga att dekorera, både inifrån och ut. Medan kransar och svärd ofta används i stor utsträckning, vill man ibland önska något lite annorlunda och vanligt. Bågar kan erbjuda detta alternativ eftersom de kommer i alla former, storlekar, texturer och material. De kan vara stora eller små, vanliga, utsmyckade eller inriktade på ett tema eller semester. De kan stå ensamma eller arbeta inom en gruppering.