Hur man gör en tygbåge

 

1.

Bestäm storleken på den färdiga bågen du vill göra. Skär sedan en remsa av ditt val av tyg. Beräkna längden på tyget du behöver för bågen genom att lägga längden på varje svans plus två gånger bredden på bågen. Om du ska göra en båge med mer än en slinga på varje sida, lägg till extra längd på tyget. Tyget ska vara dubbelt så stort som bågstyckets bredd. Klipp extra bredd och längd för sömbidrag. Skär också en liten bit ungefär två tum lång och samma bredd som det andra tyget.

2.

Vik tyget i längdriktningen så att de högra sidorna vetter mot varandra. Fäll sedan tyget i halva den andra riktningen, varsamt matcha ändarna. Med en linjal eller annan räffla markerar du en vinkel längst ner i tyget. Klipp den här triangeln av tyget. Detta kommer att göra en snygg, spetsig ände på dina bågsvansar. Vik den lilla tygstycket i längdriktningen också.

3.

Använd symaskinen med tråd som matchar den dominerande färgen på tyget. Sy försiktigt upp den spetsiga änden och ner tre fjärdedelar av tyget. Hoppa sedan över sömmen i ungefär en tum. Fortsätt att sy med maskinen på andra sidan av luckan och fortsätt tills du når slutet av den andra punkten. Ta bort tygremsan från symaskinen och klistra de extra trådarna. Sy upp sidan av det korta tygstycket för att bilda ett grundrör.

4.

Skruva försiktigt de hörn i de spetsiga ändarna på det syade tyget. Detta kommer att hjälpa punkterna vara skarpa och väldefinierade i bågen. Vänd tygröret ut till höger genom det lilla hålet kvar i vävets långsida. Vrid också det korta tygstycket ut till höger. Stygn den öppna delen av det stora tygbandet stängd snyggt.

5.

Lägg tygstycket platt på ett bord framför dig med den syade sömmen vänd nedåt. Du kanske vill lägga den nära en linjal för att se till att mätningarna på varje sida av den färdiga bågen matchar. Vik i båda ändarna av tygremsan tills de passerar i mitten. Detta kommer att göra slangens sidosidor.

6.

Samla centren i de tre sektionerna av tyg tillsammans och linda det lilla tygröret runt dem. Håll den sömda sömmen gömd genom att squasha röret med sömmen mitt på ena sidan. På baksidan, vika ner under en av råa kanter och använd den för att täcka den andra råkanten. Använd en nål och tråd för att sticka dessa ändar säkert ihop. Du kan också använda en het limpistol om så önskas.

Tips och varningar

  • Stryk den sysade och höger sida ut tygremsan innan du binder om det behövs. < / li> De flesta hantverksbågar är gjorda av band, men du kan också göra en tygbåge som passar alla outfit, hantverk eller inredningsstil. Tygbågar kan tillverkas i vilken storlek eller bredd, och vilken typ av tyg som helst från tung sammet till lätt chiffong.