Hur man kontrollerar fet hud med vitamin A

 

Tomat ansiktsmask

1.

Ta 1 liter vatten till en snabb koka i en stor kruka. Stäng av värmen. Lägg försiktigt hela tomaten i potten för att lossa skinnen. Lämna tomaterna i varmt vatten i 10 minuter. Dränera i en kolander.

2.

Lägg tomaten i ett isbad för att kyla snabbt i en minut. Skala av skinn med fingrarna. Klipp tomaterna i hälften och ta bort fröna. Puree i en mixer.

3.

Överför de renade tomaten till en liten skål. Tillsätt 1/4 tsk. citronsaft och 1 tsk. av honung.

Använd en liten sminkborste för att applicera ett tunt lager av masken på ditt ansikte och nackeområde. Låt masken torka i 20 minuter. Skölj med kallt vatten och klappa torrt med en ren handduk.

5.

Förvara den oanvända delen i kylskåpet i upp till en vecka. Repetera masken var tredje och fyra dagar för att kontrollera oljan.

Tips och varningar

  • En hälsosam kost rik på vitamin A kan också hjälpa till att kontrollera fet hud från insidan ut. Försök att äta minst en hel tomat varje dag för bästa resultat.
  • Denna masks surhet kan skada huden med öppna skador. Låt lesioner läka innan du använder masken.
  • Oljig hud kan vara svår att övervinna. Denna hudtyp är benägen för fläckar och utbrott. Men slathering ditt ansikte i alltför torkande akne krämer kan orsaka mer skada än nytta. Kontrollera din fet hud med vitamin A för att reglera utsöndringen av talg samtidigt som du låser fukt i huden. Färskt tomater är utmärkta källor till vitamin A och kan användas för att piska upp en sensationell oljebasande ansiktsmask hemma.