Hur man köper Makeup för din komplexion

 

1.

Ta en titt på dig själv. Har du rosa kinder? Köp sedan smink i svarta nyanser av rosa eller lila rodnad och läppstift. Har du oliv (något gul eller persika) hud? Köp smink i varma nyanser som orange. Om du inte är säker, försök hålla ett vit papper på din hud. Detta kan skapa en kontrast för även den skönaste komplexet när allt du ser normalt är blek hud.

2.

Jämför sminkprover för att hitta det som ser bäst ut. Innan du köper smink, håll 2 färger bredvid varandra. Röda och neutrala färger av smink är inte alla skapade lika. Vissa röda är på lila sidan eftersom de har blått i dem. Några rödfärgade sminkar är på den orange siden eftersom de har gula i dem. Som ovan nämnts är den bästa sminken för en rosig hudfärg coola toner som lila, och apelsinmakeup ser mer naturligt ut på olivskinn.

3.

Prova på olika nyanser av smink. Ett enkelt sätt att testa 2 snygga nyanser av apelsin läppstift innan du köper smink är att dra en liten linje på din handled med sminken och gnugga den lite. Om det smälter väl, vet du att du ska köpa smink i den skuggan. Om det ser ut som om du har spillt färg på dig själv, fungerar inte kontrasten i sminken med din hudens naturliga färg. Detsamma kan göras när man pudderar på rodnad eller gnuggar i pannkaka smink.

4.

För mer tips om hur man gör smink, se ditt bästa och förbättra din hudfärg, se resursdelen nedan. Lycka till!

Det kan vara knepigt att köpa smink för din hudfärg. Här är några tips om hur du väljer rätt färger för dig.