Hur man lyckas sälja detaljhandeln smycken

 

1.

Känn din produkt. Den viktigaste saken att vara framgångsrik i detaljhandeln smycken försäljning är att veta produkten du säljer. Om du vet vad som är tillgängligt för kunderna, är det troligare att du får en försäljning när du rekommenderar en produkt som passar specifikt dina kunders behov. Utan den nödvändiga kunskapen rekommenderar du produkter som inte är dina kunder u0026 # x2018; prisintervall.

2.

Ta reda på vad konsumenten vill ha. Kommunikation är avgörande för försäljningen. Gör det till en fråga att fråga kunden vad de letar efter och vad de vill spendera. När du väl vet vad de letar efter är det mycket lättare att föreslå en produkt.

3.

Sälj produkten utan att trycka på. Ett gemensamt klagomål från konsumenterna är att säljare är påträngande bortom obeståndet. Medan det är okej att låta din kund veta vad deras alternativ är, är det inte okej att vara påträngande. Tänk istället på dina förslag. Tänk på om den här personen tycker om dig och försäljningen är framgångsrik, det är troligt att han eller hon kommer skicka mer affärer på din väg.

4.

Vet hur man komprometterar. I vissa butiker får försäljningsrepresentanterna möjlighet att förhandla om priser. Vissa säljare använder detta till sin fördel medan andra inte gör det. Om du sätts i situationen för att förhandla om ett pris, var noggrann och strategisk. Även om du förhandlar om ett lägre pris kan det hända att din beställning sänks, är det bättre än att inte få en försäljning alls.

5.

Se delen. Var stolt över hur du presenterar dig själv för kunderna och alltid ha goda groomsvanor. För män är det ett snyggt rakat, stiligt hår och släta händer som ser bra ut och kommer att presentera ett professionellt utseende. För kvinnor, manikerade händer, snyggt preparerat hår och elegant smink ser bra ut. Dessutom vill du alltid ha frisk andedräkt när du pratar med kunderna så bär runt minter i fickan. Kom ihåg att det finns mycket pengar som kan göras i detaljhandeln smycken försäljning. Lycka till!

Tips och varningar

  • Håll alltid ett andetagsmynt på dig. Detta kommer att hjälpa dig att bekämpa dåligt andetag på ett infall.
  • Var inte påträngande hos kunderna. Det är troligt att de kommer att stängas av med detta och du vann inte försäljningen.
  • Oavsett om du köper en present till en betydande annan till Alla hjärtans dag eller handlar efter en förlovningsring, har smycken butiker alltid kunder och efterfrågan på att köpa är konstant. Medan det verkar som om det skulle vara relativt enkelt att sälja en produkt om kunderna sätts framför dig, är det ganska motsatt. Utan rätt kompetens och försäljningsskick vann du inte långt. För att lyckas med detaljhandel smycken försäljning, det finns vissa saker en individ måste göra.