Hur man tar bort hår med hemlagade produkter

 

1.

Placera 1 kopp socker och 1/4 kopp honung i en mikrovågsugnskål. Krymp halvdelen av en citron i skålen och mikrovågsugnen på hög i två minuter. Blandningen ska smälta ihop och mjuka när du rör om det. Om det behöver gå tillbaka i mikrovågsugnen, gör det med 20 sekunders intervall. Stänk majsstärkelsen över håret du vill ta bort. Använd en popsicle-stick för att applicera hårborttagningsblandningen över majsstärkelsen. Skär en bit av en gammal bomullst-shirt för att placera över din blandning. Gnugga bomullen i motsatt riktning så att ditt hår växer. Vänta två minuter och dra sedan bomullstycket uppåt snabbt.

2.

Sätt en liten kruka på spisen och sätt på ugnen på låg värme. Tillsätt 2 koppar brunt socker, 1/4 kopp citronsaft och 1/4 kopp vatten. Rör kontinuerligt tills alla ingredienser smälts och blandas ihop. Ta av blandningen från värmen och låt svalna nog, så att den inte kommer att brinna dig. Torka på det område i din kropp där du vill ta bort håret. Sätt en remsa av en gammal bomullst-shirt över blandningen. Vänta två 3 minuter.

Kombinera 1 tsk besan (även kallad kikärmjöl), 1 tesked honung, 1 tesked citronsaft och 1 tsk maida (en finmalet mjöl) i en liten skål. Applicera en gång per dag till det område i din kropp där du vill ta bort håret. Efter en vecka minskar du tre gånger per vecka. Nästa vecka Applicera det två gånger och slutligen en gång till veckan efter. Efter varje ansökan måste du vänta fem minuter innan du sköljer av med varmt vatten.

Tips och varningar

< li> Eventuell extra hårborttagningsprodukt som du skapat kan förvaras i en glasburk och upphettas vid ett senare tillfälle för en annan applikation.
  • Se till att den hemlagade hårborttagaren inte är för varm före du applicerar det på din hud, eller det kan bränna dig.
  • Butiker som säljer hårborttagning kan lämna benen torr och kliande, eftersom de innehåller hårda kemikalier. Du kan även uppleva en allergisk reaktion. Att göra din egen hemlagad hårborttagningsprodukt kommer att se till att alla ingredienser är naturliga och mindre benägna att stör din hud.