Marknadsföring Open House Ideas for Salons

 

Händelsen

Om du vill att folk ska ta tid för att besöka din salongens öppna hus måste du skapa evenemanget med massor av aktiviteter och freebies, inklusive gratis drinkar och mat, stylingtips och underhållning. Ställ in öppet hustid i minst sex till åtta timmar under dagen för att öka möjligheten att ett stort antal personer i ditt samhälle kommer att delta och lära dig om dina salongtjänster.

Pressmeddelanden

Skriv en pressmeddelande för att publicera ditt salongöppnade hus. Kortfattat (400 ord eller mindre) ger en snabb bakgrund på salongen (inklusive intressant information om ägaren) och fullständiga detaljer om platsen och tiden för öppet husevenemang. Om det kommer att finnas en öppen bar, gratis mat, föreställningar eller andra funktioner vid evenemanget, var noga med att nämna dem alla i pressmeddelandet.
När du är färdig med att skriva ditt pressmeddelande, skicka in det med en online pressmeddelande (se 'Resurser' nedan för ett exempel), eller helt enkelt maila det t o nyheter eller funktioner avdelningar i ditt lokala nyhetsmedia
Om du har pengarna, annonsera ditt öppna hus med lokala medier som sannolikt kommer att nå dina avsedda kundkretsar, särskilt små lokala tidningar och populära lokala radiostationer.

Dörr till dörr eller Street Pamphleteering-kampanj < / h2> Ha en professionell grafisk designer skapa reklamblad som annonserar ditt salongöppnade hus. Inkludera fullständiga detaljer om evenemanget, de erbjudna tjänsterna och de priser som debiteras (inklusive rabatter som kommer att förlängas vid den här speciella händelsen). Till exempel, om du har en 20 procent rabattavgift, skapa en specialkupong på flygbladet som gästerna kan lösa in på det öppna huset.
Hyr ett gatumag för att gå till dörr inom en rimlig radie på din salong och antingen knacka på dörrar för att distribuera flygbladet, placera dem i brevlådor eller hålla dem inuti skärmdörrarna.

Ditt 'Kom igen' erbjudande

Du måste erbjuda gäster en gåva, rabatt eller nytta för att uppmuntra dem att besöka din salong på ett annat datum. Dessa erbjudanden kan innehålla kostnadsfria eller halvpensiona styling sessioner, ett skönhetssamråd eller ett löfte om en lyxupplevelse till ett vanligt pris. Säg en tidsbegränsning på erbjudandet, till exempel 30 dagar, och be kunden att ange ett möte på öppningsdagen. I många fall växer en salongaffär långsamt och stadigt på grund av hänvisningar och ord till mun. Men om du vill hoppa starta din nya eller etablerade salongaffär bör du hålla ett öppet hus. Att få salongen dekorerad och organiserad för öppet hus är den roliga delen i de flesta fall, men att marknadsföra den till allmänheten kräver lite mer tanke och arbete.