Vitaminer för att odla långt hår

 

Betakaroten

Betakaroten är det enskilt viktigaste vitaminet som behövs för långt, friskt hår. Detta vitamin, förutom att belägga nervfibrer och omvandla vitamin A, utlöser hårväxt. Om det inte finns beta-karoten i din kost, så kommer ditt hår inte att växa. Det finns oftast naturligt i gröna grönsaker som kale och spenat, liksom i rotgrönsaker som morötter.

Vitaminer C och E

Vitaminer C och E är viktiga för hårväxt, eftersom de hjälper till med cirkulation till hårbotten. Ju mer blod som cirkuleras desto mer hårsäckar stimuleras att växa. Vitamin C finns vanligen i citrusfrukter som apelsiner och grapefrukt, och vitamin E finns i asparges och ägg.

Biotin

Biotin är en av de viktigaste näringsämnena som går in i hårets faktiska struktur, så Att ha en bra källa till biotin i din kost kommer att se till att hårets struktur är fortsatt hälsosam och stark. Stora mängder biotin i din kost kan också vända mindre håravfall. Det finns i sojabönor, Romaine sallad och tomater. Det är ett känt faktum att hårets hälsa är direkt knutet till kroppens övergripande tillstånd. Om du inte får tillräckligt med vitaminer och näringsämnen, blir ditt hår sprött och kan till och med sluta växa. Få rekommenderade dagliga utsläppsrätter av vissa vitaminer kommer att se till att om du bestämmer dig för att växa håret länge, kommer det att vara ljus och hälsosamt.