Hur blir ögonen blöta?

 

Inledning

Puffy ögon kan hända någon när som helst, från småbarn till seniorer. De kan orsakas av många faktorer, och om de kvarstår kan de ta en vägtull på människans självkänsla. Puffy ögon kan effektivt hanteras, om inte helt förhindras, genom att undvika de gemensamma faktorerna av puffiga ögon.

Mindre sömn

När du suger på vital sömn kan ditt blodtryck öka, vilket kan leda till svullnad i olika delar av festen, inklusive huden runt ögonen. Försök säga 'goodnight' lite tidigare

Tears

Även om gråta kan vara terapeutiskt för själen, kan den fysiska handlingen att gråta och gnugga ögonen orsaka irritation och svullnad som lämnar ögonområdet värre för slitage. Det är inte bara att tvätta ansiktet med kallt vatten för att mildra skadan och ge dig en känsla av en frisk dag med en ren skiffer, det kan också hjälpa till att påskynda blodflödet i ansiktet, vilket kommer att vara till hjälp vid minskning av puffiness.

Allergisk reaktion

På samma sätt som en biet kan orsaka Det drabbade området av kroppen att svälla upp medan kroppen arbetar för att bekämpa giftet i stingern, huden runt ögonen, näsan och läpparna är mottaglig för allergener. Om du vet att du lider av allergier eller sinusproblem, kan dina blöta ögon vara direkt relaterade till kroppens försök att bekämpa allergier. I sådana fall kan en allergisk medicin dagligen göra blöta ögon en sak från det förflutna. < h2> Ärftlighet Din mamma har blöta ögon, din mormor har puffiga ögon och alla dina moster och stora moster har puffiga ögon. Det betyder att du kan ha blöta ögon också. Om dina ögonproblem är ärftliga kommer det att ta en koncentrerad ansträngning för att bekämpa svullnaden. Gör vana att hålla sig tillräckligt hydratiserad. Använd kallvatten för att tvätta ansiktet och använd coola kompressor till dina ögon innan du använder smink.

Överskott av natrium

För mycket salt kan orsaka förödelse på kroppens vattenbalans. En diet som innehåller för mycket natrium leder vanligtvis till någon form av vätskeretention i kroppen. Vissa människor ser mer uttalad svullnad på platser som deras handleder, anklar och till och med midjan. Men ögonområdet är lika mottagligt för ökad vätskeretention. Spola extra natrium med vanligt vattenintag och gå lätt på saltet vid måltiden.

För mycket alkohol

Alkohol kan göra att kroppen behåller onödigt vatten precis som salt. Klipp tillbaka på alkoholen för några dagar och du kommer sannolikt att märka en förbättring av dina ögon.