Hur fungerar Concealer?

 

Shopping för Concealer

Notera områdena på ditt ansikte som kan dra nytta av hudtonkorrigering. Undereyeområdet är vanligtvis en sådan plats. En krämig texturerad smidighet för enkel mixning som inte slits på den känsliga huden är mest lämplig för användning här. För ett mildt fall av skuggor under ögonen ska den nyans som du väljer ha en hak eller två ljusare än din hudton i för att kompensera mörkret. Mer svåra undereye cirklar bör motverkas med en rosig eller laxhudig concealer snarare än en beige, vilket skapar vaskebjörnsögonverkan när den läggs över mycket mörka underjordskuggor.
För att dölja fläckar, på å andra sidan behöver du en concealer med en torr konsistens så att den inte glider av ansiktet. Välj en nyans som bleknar i huden för ett effektivt kamouflagejobb (se Resurser).

Innan sminkapplikation

Tvätta ansiktet noggrant för att ta bort alla spår av föregående dags smink. Pat huden torr och applicera oljevätande fuktkräm för att åtgärda eventuell torrhet och flaking som kommer att hålla concealer från att blanda smidigt. Se till att fuktkrämen har absorberats i huden innan du applicerar smink. Om ditt ansikte fortfarande känns något halt efter att ha låt fuktkräm sitta i ungefär en minut, tryck en vävnad över ansiktet för att lyfta bort överskott.

Så här applicerar du Concealer

Concealer kan bäras på egen hand eller ovanpå grunden . Applicera bas minskar mängden concealer du behöver, men du kan hoppa över grunden om du föredrar.
Försiktigt dab concealer under ögonen med ditt ringfinger, som utövar minst tryck på alla fingrar. Se till att du också får någon produkt på dina ögons inre hörn genom nosens bro, där skuggor är gjutna. Blanda concealeren i huden genom att lätt patta, inte gnugga, för att eliminera avgränsningslinjer.
För fläckar, investera i en styv concealerborste som hjälper till med större precision vid sminkbehandling. Stipple concealer på fläcken. Använd inte gnidningsrörelser, eftersom dessa kan radera den produkt du redan har lagt ner. Använd fortfarande penseln genom att stippla fundamentet runt fläcken för att släpa bort alla hårda kanter.
Använd en sminkvamp, tryck lätt genomskinligt pulver på

Andra användningar av Concealer

Concealer kan smidjas ovanpå ögonlocken efter grunden som en ögonkonstruktion. Detta skapar en grund för ögonskugga så att färgerna blir mer pigmenterade och sista längre.
Om du föredrar att ha mörka nyanser på läpparna, kan concealer användas på läpparna för att förhindra läppstift från blödning och fjädring. Utök din applikation något bortom din läpplinje och blanda hårda kanter borta tidigare att plocka upp din läppfodral och läppstift. Samma linjer kan du också använda concealer för att helt enkelt ta bort pigmenteringen av naturligt mörka läppar. Det ger dig en tom duk så att alla läppprodukter du bär ser utspädda ut.