Hur fungerar Pore-Minimizing Makeup Work?

 

Pore Storlek

Människor har stora porer på grund av genetik och deras kroppar 'överdriven sekretion av talg eller oljor. Porväggarna sträcker sig när de fylls med dessa oljor, vilket gör porerna avsevärt märkbara. På ansiktet är de största porerna De finns oftast på pannan, näsan och hakan. De delar av kinderna som ligger nära näsan är också mottagliga för stora porer. Porstorleken du föddes med kan inte ändras, men porerna kan behandlas eller - i fallet av makeup - täckt för att förekomma mindre. På grund av det smidiga, skenbart porösa utseendet på huden på glamorösa kändisar och modeller i skönhetsmagasiner, hänger konsumenterna till produkter med porminiminerande egenskaper.

Mekanik av porminiminerande smink

Poreiminerande smink verkar inte i själva verket porerna - det fyller bara i porerna och avböjer ljuset som det sitter ovanpå huden. Detta skapar illusionen av en mindre felaktig yta. När den appliceras skapar den en film som vilar något som en mask på ansiktet. Inte bara d oes sin ljusspridande teknik avviker uppmärksamhet från stora porer, det förbättrar inte heller otillräckligheter som fina linjer och rynkor. För precision, använd en svamp eller grundborste när du applicerar porminimererande fundament. Att lägga ner det tjockt är inte nödvändigt eftersom det ger mer ogenomskinlig täckning än vanliga grundvalar.

Minimera porer före sminkapplikation

Exfoliering ditt ansikte minst en gång i veckan bidrar till att minimera sminkarbetet mer effektivt. När allt kommer omkring är porer som är täppt med blackheads tydligare eftersom de är fyllda med föroreningar. Samma linjer, att bli av med alla spår av föregående dag smink förbättrar möjligheterna att minimera sminken. Tvätta ansiktet före sminkapplikationen för att skapa så jämn yta som möjligt. Det finns även porrminiminerande ansiktsvätskor och astringenter eller toner som, till skillnad från smink, verkligen stramar huden så att porerna verkar mindre. Leta efter alkoholfria toner för att förhindra att huden torkar ut.

Annan porminiminerande kosmetik

Pore minimering av smink primer är appliceras innan den minimerar grunden. Det fungerar på samma sätt som grunden genom att den har en ljusbrytande mekanism som lurar ögat i att tänka att huden är mjukare än vad den egentligen är. Men sminkprimeren är färglös och inte ens ut hudton som foundation. Det skapar bara en duk för grunden att lägga på om du behöver extra täckning men vill inte se ut som om du har för mycket smink. För att ställa fundamentet och ge huden en matt effekt finns även porminiminerande ansiktspulver tillgängliga.

För dem som föredrar att använda kosmetika med hälsosammare ingredienser, har mineral smink foundation ett rykte för att ge huden en oklanderlig, nästan luftbruten look. Det är inte specifikt annonserat som en poreriminerande produkt, men har en perfekt finish som många makeup-bärare föredrar för konventionell grund.

Ta bort Pore-Minimizing Makeup

Som pormiminerande smink tenderar att vara mycket fjädrande, tvål och vatten räcker inte för att rensa bort det. Investera i en sminkborttagare för att du ska kunna ta det lugnt i slutet av din dag. Detta gör att huden andas och föryngra sig själv. Ironiskt nog kan pore-minimering av makeup täppa till dina porer och göra dem mer märkbara om du inte gör en daglig vana att rengöra ditt ansikte före sänggåendet. Som en extra hudvårdsåtgärd kan du till och med använda pore-rengöringsmasker och klisterremsor som är utformade för att dra pormaskar och gammal smink från dina porer.