Hur man designer damer mode

 

1.

Skissera en idé på ett papper. Ibland kommer en idé precis precis vid dig när som helst. När det träffar dig, ta tag i din penna och papper och rita bara. Det här kan vara en avslappnad klänning, en aftonklänning, ett par dambyxor eller en blus. Oavsett vad det är, när din kreativa juice strömmar, fortsätt och skäm bort det.

2.

Gör en mall av en modell. Det här är ett tips för dem som bara börjar eller de som inte känner att de är kreativa nog att dra ritningar på egen hand. Lägg ut ett papper, helst en ogenomskinlig en där du kan se en bild under. Placera papperet över en hel kroppsbild av en modell eller en kändis. Spåra modellens modell genom att beskriva huvudet, axeln, armen, midjan, benen och höfterna. Om du kan hitta en bild av en baddräktsmodell så mycket desto bättre, för det skulle göra det enklare att skissera kroppsfiguren. Skapa flera mallar med olika poser. Det innebär olika bilder varje gång. Du kan spåra från modetidningar eller ladda ner kända modeller från Internet. Resurs länken nedan för ett prov under 'Modellbilder'.

3.

Stick på mallen över hårdlager r. Använd spray på lim eller annat papperslim. Använd sedan en filtpenna eller markör för att mörka kroppsramen.

4.

Rita på din design. Placera ett annat ogenomskinligt papper över de mallar du skapade för olika modeller. Dra sedan din design med modemallen som din guide för kroppsfigur.

5.

Rita halsringen. Det finns olika nacklinjer som du kan experimentera på. Det kan vara en V-ringning, en rund halsringning, sköldpadds halsar, kinesisk krage eller till och med en skopad halsringning.

Rita axellinjen, överarmen, armhålan, ner till armbågen och handleden. Du kan välja en stropplös eller off-shoulder stil. Välj stilen på ärmarna, antingen ärmlös, kort, lång eller armbågslängd. För långa ärmar, utforma stilen för handleden. Du kan välja vanligt, knäppt, dragkedja, hakat eller ens gartered. För passformen kanske du vill ha ärmarna monterade, lös eller fläckade.

7.

Rita konturerna för överkroppen. Om du designar en blus eller klänning, kan du välja ett passande eller löst livstycke.

8.

Rita midjan. Om du drar en blus kanske du vill begränsa längden ner till midjan eller höfterna. Det finns dock stilar som bara går upp till magen eller mitten av ribben. En empire-midjestil är ett populärt val för kvinnor som vill ha en bantningseffekt.

9.

Rita nedre delen. Om du designar en klänning eller en kjol kan du rita från A-line, ballongkjol, pennkjol, tubkjol, kolonnkjol, asymmetrisk kjol och veckad kjol. Välj längden om kort eller min eller långa kjolar. För byxor kan du välja mellan shorts, capri, skorts, klänningarbyxor, tights, flare eller bell bottom styles.

10. Lägg till dekorationer som fickor, blixtlås, knappar, krusiduller, ruffles, band eller sashes, bälten och band. Lägg till färg genom att lägga till nyanser på rendering (använd färgpennor).

11.

Välj tyget. Detta steg kan komma in när som helst under designprocessen. Mer vanligt än inte, ideen eller designen kommer först före tygval. Välj det tyg som skulle fungera bäst för den design du skapar. Välj till exempel Georgette eller silke för en fin flytande klänning, välj gabardine eller polyester för klänningbyxor. Välj denim för byxor som du skapar för en informell eller avslappnad look. Välj bomull för blusar eller spandex för tights. Lägg till färgproverna på din design eller portfölj genom att använda tyg eller spraymaterial och lägga till en legend eller etikett där tygvalet skulle gå eller skulle användas.

12.

Märk och skriv in din design. Lägg en titel, rubrik och en fotnot om designen som inkluderar stilen och det datum du skapade designen. Lägg sedan på din signatur.

13.

Placera din samling i en fin portföljmapp eller ett kuvert och organisera dem i ett arkivskåp eller en arkivlåda. Du kan också välja att kopiera din design genom att gå till kontorsmateriel och använda sina färgade kopiatorer. Du kan också spara din design elektroniskt genom att skanna bilden till din dator och spara kopior till en CD eller USB-minne. Håll cd-skivan i en cd-skiva med juvel och lagra sedan i en låda eller CD-arrangör. Märk din flash-enhet och förvara på ett säkert ställe.

14.

Markera din design. Du kan närma sig plaggbutiker, återförsäljare eller varuhus specialiserat på damer 'mode och se om de kan vara intresserade av din design. Du kanske också vill syprover av din design för bättre presentation.

Tips och varningar

  • Du kan köpa programvara för att skapa din design för damtoalett. Digital Design Pro är ett av de populära mjukvarupaket som finns på marknaden som gör att du kan skapa design med din dator.
  • Se till att dina mönster är upphovsrättsskyddade så att ingen kan göra anspråk på ditt ursprungliga arbete .
  • Undvik att kopiera annan designerens arbete och marknadsföra dem som din egen.
  • Att bli modedesigner är ett av de mest givande och lukrativa karriärvalen. Även om det rekommenderas starkt att du går till skolan för att få en formell utbildning, är det inte ett måste. Det finns några människor som gjorde det stort i modebranschen utan att vara till nytta av en formell utbildning. Med talang, beslutsamhet och mycket lycka kan du bli en framgångsrik modedesigner. Här är några tips som hjälper dig att sparka en karriär i modedesign genom att designa damtoalett.