Hur man får klar hud snabbt för en svart kvinna

 

1.

Ta bort din smink varje kväll. För att göra så, massera en oljevätska eller kall kräm in i huden noggrant och tvätta den med varmt vatten och en mjuk tvättduk. Använd sedan ett medicinskt rengöringsmedel.

2.

Tvätta huden två gånger dagligen med en medicinsk rengöring. Några standard ingredienser som ingår i akne mediciner är salicylsyra och bensoylperoxid. Om din hud är speciellt känslig, tvätta med en mild rengöring på morgonen och med akneberedaren på kvällen.

3. Applicera fläckbehandlingar mot aknefläckar. Detta ska göras en eller två gånger om dagen, efter att du har rengjort ditt ansikte. Benzoylperoxid tenderar att vara den aktiva ingrediensen i spotbehandlingar. Eftersom det kan vara hård på huden, om din hud är känslig, använd den bara en gång per dag eller varannan dag.

4. Applicera en oljevätande fuktighetskräm varje kväll efter tvätta ditt ansikte. Om din hud är speciellt torr, använd fuktkräm på morgonen också efter att du har tvätta ditt ansikte.

Tips och varningar

  • Håll hårprodukter borta från ditt ansikte, eftersom de kan bidra till breakouts.
  • Akne och hudproblem kan vara extremt svårt för kvinnor, särskilt svarta kvinnor. Medan varje kvinna har unika hudbehov måste svarta kvinnor vara försiktiga eftersom deras hud är benägen för ärrbildning. Om du väljer din hud eller använder alltför hårda behandlingar kan du göra problemet värre och bidra till den ärrningen. Svarta kvinnor tenderar att ha den inflammatoriska typen av akne, vilket är det enklaste att rensa upp med aktuella behandlingar.