Hur man hittar New York Citys bästa vintageaffärer

 

1.

Kolla in Screaming Mimi s på Lafayette Street i Greenwich Village. Den här tappbutiken har funnits länge och har en lojal kundbas. Butiken har en eklektisk blandning av vintageartiklar från 1950-talet, 1960-talet, 1970-talet och till och med 1980-talet. Från sequined party klänningar till bell bottoms, hittar du nästan vad som helst på Screaming Mimi s. Det finns också ett stort utbud av skor, slipsar, solglasögon, paraplyer och smycken. Det här är ett roligt ställe att jaga på vinstfynd.

2.

Gå till Andy s Chee Pees på Broadway, även i Greenwich Village. Det här är en ganska stor vintageaffär med ett enormt urval av vintage T-shirts, byxor, jackor, rockar och klänningar. Layouten är ganska trång, så du måste göra en massa söka och hålla ögonen öppna, men du kommer sannolikt att hitta något väldigt coolt. Personalen är också mycket hjälpsam.

3.

Gå till Zacharys Smile på Greenwich Avenue (även i Greenwich Village). Detta är en sofistikerad och elegant vintageaffär. Förteckningen är inte lika stor som vid många andra vintageaffärer, men det som erbjuds är av hög kvalitet. Det här är en underbar plats att köpa en förtjusande swinging-60s mod shift-klänning eller en Bohemian kjol.

4.

Handla på Resurrection Vintage Clothing på Mott Street. Lite Italien kan tyckas vara en ganska osannolik plats för en vinbutik, men låt dig inte luras av platsen. Uppståndelsen är en fantastisk vinbutik med en mängd intressanta, knäppa och retrorockar, klänningar, jackor, rockor och T-shirts. Skorna och tillbehören är också bra. Detta är ett utmärkt ställe att uppleva autentisk vintageshopping i New York City.

5.

Stoppa vid Rags A GoGo på West 14th Street i West Village. Denna plats har ett utmärkt urval av vintage kläder, särskilt av en västerländsk stil, som cowboy stövlar och fransar. Men det erbjuder också ett bra urval av andra standard vintage biljettpris från 1960-talet, 1970-talet och därefter. Priserna är stora och ägaren är mycket artig och vänlig. Detta är ett roligt ställe att handla på vintageform med en västerländsk stil.

Tips och varningar

  • East Village har otaliga vintage- och sparsamhetsbutiker. Gå runt i området och bläddra i allt som området har att erbjuda - du hittar bara de coolaste vintage trådarna runt.
  • New York City är en av de mest fashionabla och snygga storstadsområdena på planeten. När det gäller kläder går allting; vad du än vill, kan du troligen hitta. Oavsett om du letar efter gotiska eller preppy-butiker, har New York det - och vintage är inget undantag. Här är några av de bästa platserna att handla för vintagekläder i New York City.