Hur man väljer pärlor

 

1.

Observera pärlens storlek. Den större pärlens diameter, desto sällan är den och därmed ju dyrare den blir. Pärlor över 8 millimeter är inte vanliga och priset stiger väsentligt med varje halv millimeter.

2. < / p>

Se noga på pärlens färg. De sällsynta pärlorna har rosliknande övertoner. Medan människor ofta tänker på krämfärgade pärlor som traditionella pärlor, är de faktiskt mycket billigare på grund av deras utbredda existens. Som en allmän regel är mörkare tonade pärlor mer värdefulla än de med lättare toner.

3.

Undersök pärlan för några märken eller felaktigheter på dess yta. Även om det är osannolikt att hitta en helt perfekt pärla är det klokt att stryka bort dem med många ofullkomligheter.

4.

Vet att en pärlglans är nyckel Luster är en kvalitet av ljusstyrka men bör inte förväxlas med glans. Luster kommer från pärlan, beroende på hur ljuset speglar det. Om du har svårt att bestämma pärlens glans, kontakta en professionell juvelerare .

5.

Bedöm pärlens form. Perfekt sfäriska pärlor är de dyraste. De billigaste pärlorna är de som är oregelbundet formade, ofta med ingen särskild form. Pärlor som antingen är teardrop eller päronformad faller i mitten med avseende på prissättning. Andra faktorer som storlek, färg och glans hjälper till att avgöra om dessa pärlor är dyra eller billigare.

6. Välj pärlor som passar varandra väl om du ska använda pärlorna i ett smycke. Om du sätter pärlorna i halsband eller armband vill du se till att alla går ihop. En pärla av annan färg kommer att distrahera smyckets övergripande skönhet.

Tips och varningar

  • Naturliga sötvatten, odlade och saltvattenpärlor är alla äkta pärlor. Imitationpärlor är de enda som är gjorda av människor.
  • Var medveten om att pärlor kan komma i olika färger naturligt. Det finns rosa, blå, grå, guld och grön naturpärlor.
  • Om du handlar efter pärlor, vill du verkligen se till att du får det bästa priset för din dollar. Du bör alltid undersöka pärlorna noga för att bestämma deras kvalitet innan du köper dem. Här är några tips för hur du väljer pärlor.