Hur rakar du ansiktshår?

 

1.

Lägg en våt, varm tvättduk i ansiktets yta, så ska du raka. Håll tvättduken mot huden i två minuter eller tills tvättplattan inte längre är varm. Det varma vattnet öppnar porerna, vilket möjliggör en närmare rakning.

2.

Gnugga rakkräm på området i ditt ansikte, du kommer att raka. Rakkräm ger fukt och glidning för att hjälpa rakhyvelen glida smidigt över ansiktet. Det lyfter också de enskilda håren, vilket möjliggör en närmare rakning.

3.

Dra din hud hårt med en hand medan du rakar med den andra handen. Att dra ihop huden gör det möjligt för närmare rakning. Vid rakning, använd långa långsamma slag och raka med kornet (samma riktning för hårväxten) istället för mot kornet. Rakning med kornet ger mindre hudirritation. Skölj rakhyveln i vatten för att avlägsna hår och barberkräm från bladen.

4.

Skölj ansiktet med en våt kall tvättduk. Det kalla vattnet stänger porerna för att blockera smuts från att komma in i dem.

5.

Rensa ditt ansikte med en bomullsboll eller bomullsplatta som har blivit mättad med häxhasel. Häxhaseln dödar bakterierna som orsakar rakningstoppar; det lugnar och kyler irriterad hud.

6.

Massera ren aloe vera gel i ansiktshuden för att återfuka och lugna huden. Aloe vera är säkert att använda på alla hudtyper, förutom de som har allergi mot växten.

Tips och varningar

  • Använd alltid en ny rakhyvel för en närmare rakning.Duft och trippelblad rakhyvlar producerar en närmare rakning med en slag än enstaka rakhyvlar.
  • För att förhindra spridning av bakterier delar inte rakapparater med andra.
  • Alla vill ha en jämn rakning, men de vet inte nödvändigtvis hur man får det. Män klagar vanligtvis på att få irriterande rakhyvelstöt efter rakning eller inte kunna få en noggrann rakning för en smidig utseende. Razor stötar kan minimeras genom att använda rätt rakningsprodukter. En nära rakning kan hämtas genom att använda rätt rakningsteknik.