Hur sätter du säkert en avslappnad i ett barns hår

 

1.

Lägg flytande aktivatorn i burken som innehåller ljögillverkaren Handskar bör bäras för detta steg. Använd träspateln för att kraftigt blanda de två ihop.

2.

Applicera behandlingskrämen före avslappning, om den levereras med den avslappnade produkten du köpte. Pre-relaxer behandling kräm behöver inte blandas och kommer att vara redo att applicera på håret. Om din produkt inte innehåller en pre-relaxer behandling kräm, förbereda håret i förväg genom att konditionera det flera dagar innan du lägger till relaxer. Välj en djup balsam enligt anvisningarna.

3. Applicera petroleumgel runt barnets hårlinje för att förhindra irritation av huden under appliceringsprocessen.

4. Börja på baksidan av huvudet, applicera jämn mängd relaxer till halv tums hårsnitt, arbeta från rot till spets. Dela håret med en brett tandad kam för hård-till- Hantera håret eller öka hanterbarheten när du lägger till relaxeren. Fortsätt att applicera tills creme relaxer täcker barnets hela huvud.

Dela håret i fyra större sektioner och släta det från rötter till ändar. Kombinera försiktigt håret med en breddad kam för att säkerställa jämn fördelning av relaxen. Tänk på att du inte behöver dela håret i halv tums sektioner, eftersom du nu säkerställer jämn fördelning i stället för att applicera relaxen för första gången. Tänk på vad du gör mer för att leta efter fläckar som kan ha missat eller inte har en jämn mängd relaxer.

6.

Smid kanterna på toppen av huvudet och nacken. räckvidden kan ha blivit missade och bör smälta för bästa resultat. Beroende på hårets konsistens varierar behandlingstiden. Använd enligt anvisningarna och aldrig överskrida den angivna applikationen och bearbetningstider som tillverkaren tillhandahåller.

p> 7. Skölj barnets hår noggrant, med särskild hänsyn till mellansektionerna (dvs. håret mellan huvudets huvud och nacken). Fortsätt sköljning i två eller tre minuter.

8. Använd ett neutraliserande schampo, som kommer som en del av avslappningssatsen och skölj tills vattnet är klart. Många neutraliserande schampon kommer att springa en rosa färg för att indikera att relaxeren fortfarande är närvarande i håret. När det är klart, skölj en gång till och sedan handdukstork.

9.

Konditionera barnets hår med fuktgivande balsam. Många balsam behöver minst tre -minute behandlingstid för bästa resultat. Använd enligt anvisningarna.

Tips och varningar

  • Gör alltid ett strängtest innan du applicerar en relaxer till ett barn hår. Gör detta genom att applicera relaxeraren på en liten del av håret på baksidan av huvudet. Låt relaxeren bearbeta enligt anvisningarna och skölj därefter. Om strängen inte uppträder skadad eller sönderbrott när du släpar lätt, fortsätt med resten av håret.
  • Medan du lägger en relaxer i ett barns hår är det relativt lätt att göra, vilket gör beslutet att göra det kommer att bero mycket på barnets konsistens och hennes förmåga att ordentligt ta hand om det när det har lagts till. I allmänhet lägger en förälder en relaxer till ett barns hår om det är grovt, tjockt för att vara svårt att hantera eller oskäliga, vilket innebär att det har svårt att hålla en frisyr. Även om flickor eller pojkar av någon etnisk bakgrund kan ta emot en relaxer, är det bäst att konsultera en hårvårdspersonal för att säkerställa att relaxeren (en kemisk produkt) inte skadar barnets hår.