Hur utvecklar celluliter?

 

Att vara kvinnlig

Edematös-fibrosclerotisk pannikulopati är den medicinska terminologin för fula fickor av fångat fett, allmänt känt som celluliter som utvecklas på mer än 80 procent av kvinnorna. Dimensioner i huden strax under ytan är indikatorer på fettfickor som kallas celluliter. Cellulit är vanligtvis lokaliserad på lår, höfter, skinkor, överarmar och nedre bukområdet. Förekommer främst hos kvinnor utvecklas celluliter vanligtvis efter tonåren och kan förekomma hos överviktiga, överviktiga, medelmåttiga och smala kvinnor. Celluliter kan förekomma på vilken kvinnlig kroppstyp som helst.

Hormoner går vilda.

Hormonala faktorer medför celluliterutveckling hos kvinnor som upplever hormonella förändringar. Sådana förändringar är graviditet, klimakteriet och premenstruellt syndrom (PMS). Hormoner påverkar förändringar i blodflödet; fett lagrat i fettceller, vilket får dem att svälla; och förstyvning av bindväv. Dessa förändringar medför att celluliter utvecklas och uppträder som stöta eller dunkla ytor på huden.

Överdriven och underutövande

Trots regelbunden motion och förnuftig ätning kan kvinnor fortfarande bilda celluliter. Detta borde inte uppmuntra en ohälsosam livsstil. När fettceller växer i storlek, trycker de mot huden medan bandets bindor drar nedåt. Den ojämna ytan framträder som cellulit. Vad som kan börja som liten dimpling i huden kan bli sämre i tid som en följd av uppvuxen vikt, obalanserad kost och otillräcklig vattenförbrukning. Att öva och äta hälsosamt kan hjälpa till att minimera celluliternas utseende när det utvecklas. Att integrera frukt, grönsaker och fibrer i en hälsosam kost kommer att vara fördelaktigt, liksom dricksvätskor för att hålla kroppen hydratiserad.

Ålder

När kroppen åldras, gör det också huden. Elasticiteten påverkas och det finns en förlust av ton och tjocklek. Dessa förändringar sker i bindväven i huden och det subkutana eller ytliga fettlagret. Den resulterande effekten är mer synlig, fläckig cellulit.

Miljökonsekvenser celluliter utvecklas

Stress är knuten till överspädning, som direkt hänför sig till cellulitutveckling. Det finns också en korrelation mellan rökning och celluliter. Dessutom kan användning av orala preventivmedel tillskriva dimplingfickor eftersom de påverkar kvinnans hormoner. Hormoner kontrollerar många aspekter av synlig cellulit på huden.

Familjeband

Genetik kan vara den viktigaste indikatorn för att utveckla celluliter Även de lilla kvinnornas chanser att utveckla celluliter ökar om hennes mamma och farmor släpper ner celluliteregenskapen. Även om celluliterutveckling kan vara ärftlig, finns det fortfarande hopp om att lossna kroppen av det nedtonade utseendet genom fettsugning eller lipodissolve.