Olika Black Braiding Styles

 

Historia

Flätor var en metod för identifiering och social status inom afrikansk kultur. Ju viktigare en person var i samhället, desto mer utarbetade stilen av flätan. Flätor gav också sorg. Änkar unraveled eller bar ojämna flätor som ett tecken på sorg.

Typer

Det finns stilar som passar många smaker. Enkelheten och stilen hos en fransk flätad gör det lämpligt för tillfälliga och eleganta tillfällen. Cornrows passar en mängd olika texturer och hårlängder av hår. Mikroflätor ser professionellt ut i en uppgift eller hänger fritt.

Metoder

Franska flätor börjar på toppen av huvudet och fortsätter och lägger till hårprofiler i nacken. Cornrow-processen liknar den franska flätan, men cornrow flätor är mindre och består av sex eller flera flätor. Micro flätor är små enskilda tre-tråd flätor som täcker hela huvudet.

Överväganden

Håret måste vara friskt för att förhindra brott. Avslappnat hår tenderar att vara skört och torrt; Tunt, fint hår kan bryta sig från spänningen på en flätad flicka. Konsultera med en professionell för att bestämma den bästa stilen för din hårstruktur. I 'Afrika och Amerika' säger författarna Richard M. Juang och Norlle Anne Morrissette att flätning är en afrikansk tradition som spänner över tidslinjer och kulturer. Idag är flätor fortfarande en populär stil.