Örter för att göra hår växa

 

Hästslag

Hästslag har länge trott att vara fördelaktigt för hårväxt eftersom det innehåller kiseldioxid, vilket också hjälper till att snabba tillväxten av naglar. Silica hjälper till att hålla håret starkt och glänsande. Koka 2 msk. i en 1/2 kopp vatten. Du kan antingen dricka denna blandning som te eller lägga den i barnschampo och tvätta håret med det.

Psoralea Fröer

En kinesisk ört kallad Psoralea frö stimulerar hårcelltillväxt när den utsätts för solen. Ta mellan 3 och 6 g Psoralea frö för att uppleva dess stimulerande egenskaper.

Rosemary

Rosemary kan hjälpa till med minskning av mjäll som ibland kan leda till håravfall och hämmande hårväxt. Koka om en palm full av rosmarin i ca en kopp och 1/2 av vatten och simma i ca 10 minuter. Spänn ut rosmarin och häll blandningen i en spillbehållare och lägg till några droppar av din eteriska olja. Använd denna blandning för att skölja håret efter att du har tvättat det med ditt vanliga schampo.

Gingko

Ginkgo kan tas i piller och hjälper hårtillväxten genom att öka cirkulationen vilket är viktigt för hårväxten. God blodcirkulation ser till att inte bara ditt hår, utan hela kroppen, får rätt näringsämnen.

Varning

En av de största fördelarna med att använda växtbaserade läkemedel är att de är alla naturliga. Det är dock fortfarande möjligt att ha en allergisk reaktion. Detta gäller örter i piller för och i råform. Om du upplever brännande eller onormala biverkningar, sluta behandlingen omedelbart och kontakta din läkare. Med ett växande landsomfattande intresse för naturläkemedel och miljövänliga lösningar på vardagliga problem, gör växtbaserade läkemedel nu en återkomst. Istället för att köpa kemikalier för att hjälpa till med hårväxt, prova de örter som anges nedan, vilket finns i din lokala hälsokostaffär och har den extra fördelen att du är helt naturlig och bra för dig och miljön.