Så här raderar du håret utan en rätande järn

 

Så här räter du håret mot en rakstrykjärn

1.

Först gör ingen skada - för ditt hår, det är. Om du torkar håret rakt ut, kan daglig applicering av värme skada håret över tiden. Efter att du har schampo och tillstånd, låt ditt hår lufta torr minst 60 procent, låt din pensel och torktumlare göra resten.

2.

Var inte rädd för att använda hårprodukter innan du blåser. En insprutad värmebeskyddande eller inskränkt hårbalsam skyddar ditt hår mot torkningskläder. Var noga med att inte använda för mycket; överanvändning av hårprodukter kan låta ditt hår se fet och oförskämt, vilket förmodligen inte är det utseende du ska gå till.

3.

Använd stylingklipp, klipp håret upp till din hårbotten i hanterbara delar. När du börjar torka med håret, kan du få alltför mycket hår med din pensel till att resultera i inget annat än tangles eller sämre: mindre än rakt hår. Håll hårskikten som ramar ditt ansikte gratis.

4.

Börja med torkning. Konsten att använda en fatborste är något som förvärvades över tiden, så om du inte förstår det första gången, försök igen. Lätt svepa håret med borsten och vrida det runt borsten, krulla det under och borsta det genom att du torr, börjar med håret som ramar ditt ansikte. Dysen på din hårtork ska ligga nära håret men inte vidröra. bör känna dig försiktig i din hårbotten, men om du drar för mycket på borsten, kommer det inte bara att vara en smärtsam försök, du kommer säkert att slita av håret. Hod portion per portion, spara tillbaka på huvudet och kronan till sist.

5.

Applicera en silikonprodukt på ditt nybörjat hår. En liten bit av silikon går en lång väg, och som alla andra produkter kan överanvändning göra ditt hår fritt. Placera en liten mängd silikongel i handen och gnugga palmerna ihop snabbt; dina händer ska känna sig mjuka, inte våta eller klibbiga. Gnugga dina handflator över ditt hår lätt för att förhindra fly-aways och släpa bort eventuell kvarvarande frizz.

Tips och varningar

  • Att välja rätt fatborste är nyckeln att göra rätningen håret framgångsrikt. Eftersom hårtorkning tar håret rakt, tar du mycket handled, välj en borste som känns ljus i handen så att dina händer och handleder inte blir trötta.
  • Något hår, speciellt det som är extra lockigt eller frizzy, kan inte vara pin-straight även efter en utblåsning. Om du inte kan få rakt du bara önskar att använda en torktumlare och tunnborste och inte vill slösa bort tiden med ett rätningsjärn, kanske du vill att undersöka en behandling med salongrätning, såsom värmebehandling eller en brasiliansk keratinbehandling.
  • Så du vill ha rakt hår utan att använda ett rätningsjärn. Kanske vill du undvika att orsaka ytterligare värmeskador på ditt hår, eller kanske du inte har tid att använda ett annat hett verktyg på ditt hår. Du kan räta ut håret utan ett platt järn - om du har rätt verktyg och ta dags att lära sig rätt teknik.