Torka hår och hårbottenmedel

 

Shampooing

Shampoos rengör håret och ta bort oljan från hårbotten. Din hårbotten reagerar genom att producera mer olja. Och så börjar cykeln. Om du shampoo håret nog, kan du utveckla en buildup av olja (sebum) som klämmer fast i hårsäckarna. De flesta använder sedan ett jämnt hårdare schampo för att få hårbotten rena.

Om du inte arbetar i en stålverk, kolmine eller någon annan extremt het och smutsig plats, är det inte nödvändigt att Tvätta håret varje dag. Ingen vet när denna övning skedde. Människor bodde i århundraden utan att tvätta håret varje dag. Sedan kom inomvattenrening och allting förändrades.

Många moderna schampon innehåller en mängd ofrånkomliga kemikalier som bidrar till cykeln av uppbyggnad av olja och shampooing. Vissa människor förespråkar helt och hållet förskyndande shampoo helt. De föreslår att du sköljer håret efter behov med en mild lösning av ättika eller natronblandning blandat med vatten. Det finns inga vetenskapliga bevis för att stödja förgående schampo, det finns inte något behov av att schampo dagligen. Om du måste schampo, överväga att skapa ditt eget växtbaserade schampo utan onödiga tillsatser som torkar håret och hårbotten.

Konditionering

Torrt hår är ett symptom på att något är ojämnt. Torrt hår är också svagt; det bryter lätt. Även om du inte avstår från schampo, kan du hålla håret och hårbotten från att torka ut genom att konditionera det regelbundet. Några av de bästa hårbalsamerna har funnits i århundraden, och du hittar dem inte i plastflaskor med etiketter som du inte kan testa.

Skölj håret efter schamponering med en blandning av sju koppar vatten till en kopp äppelcidervinäger, vilket hjälper till att återställa hårets naturliga pH-nivå och gör det glänsande. Titta i ditt kylskåp för lite majonnäs. Sätt en generös mängd på håret före shampooing. Skölj noggrant efter 15 minuter. svär också med mashed mogna avokado och olivolja för pre-shampoo konditionering.

Värme

Blåtorkare och curling strykjärn är bra tidsparare, men de bidrar till torrt hår och hårbotten. Försök hoppa över hårtorken nu och sedan för att förbättra hårets tillstånd och lindra hårbotten. Handduk torka håret. Använd dina fingrar och en avskakande kam för att lösgöra och fluffa håret tills det är torrt.

När du absolut måste använda en torktumlare, använd den lägsta värmeinställningen som är möjlig. Försök t o Begränsa hur lång tid du torkar för att få ditt hår förbi det fuktiga scenen. Stil ditt hår utan hårtork. Friskt hår är inte torrt. Din hårbotten producerar naturligt tillräckligt med smörjning för sig själv och ditt hår. Om du har problem med torrt hår, leta först efter orsakerna. Då kan du välja ett botemedel som passar problemet. Börja med att undersöka din hårpleie rutin. Hårda kemikalier i schampon, färgämnen och perms och värmen från blåstorkar och krusningsjärn är inte dina hårs bästa vänner. Att göra några små förändringar i hårvårdssystemet hjälper dig att undvika torrt hår.