Vad är det bästa sättet att ta hand om afroamerikanskt hår?

 

Hur man tar hand om naturligt hår

Naturligt hår betyder att det saknar kemisk bearbetning, inklusive relaxers, perms eller vävningar / förlängningar. Naturligt hår tenderar att vara curlier och tjockare och ibland torrare och bäst hanteras när det är våt för att förhindra brott. Beroende på typ, bör naturligt hår tvättas minst en gång i veckan med fuktrika schampon och balsam. Lufttorkning eller användning av en fläkttork är den bästa metoden för att torka naturligt hår.

Hur man sköter avslappnat hår

Avslappnande tenderar att få håret att bli torrare. Därför bör personer med avslappnat hår använda så lite värme som möjligt. Beroende på typ ska avslappnat hår tvättas med fuktrika schampon och balsam. Pomader (doftande salvor) uppmuntras, men överanvändning kan täppa till porerna i hårbotten, vilket gör det svårt för porerna att andas. Beroende på hur snabbt håret växer, kan relaxers appliceras på ny tillväxt var fjärde till åtta veckor.

Hur man sköter vävningar / förlängningar

Väv och hårförlängningar är ett bra alternativ för att ge håret tid att återhämta sig från stress av kemisk bearbetning, uppvärmning och styling. Vävningar och förlängningar bör tvättas och konditioneras så ofta som behövs. Om en del av det naturliga eller avslappnade håret utsätts, behövs mindre värme och styling. God konditionering kan förhindra brott.

Vilka kemikalier ska undvikas

Produkter som innehåller alkohol kan orsaka torrhet och bör undvikas så mycket som möjligt. Relaxers är säkra när de används ordentligt, men om hårbotten har blivit irriterad kan kemikalierna i relaxers orsaka brännskador. Applicera inte avslappningsmedel på en hårbotten som har repats eller irriterats i minst tre till fem dagar. Hårfärger bör undvikas på avslappnat hår för att förhindra överbehandling och överdriven skada. Afroamerikanska hårvårdssystem är lika olika som själva samhället. Detta beror främst på att många afroamerikaner har ett blandat arv. Det finns ingen hårvård som passar alla afroamerikaner. Allt hår har tre lager: ett yttre nagelband, en mellanskortex och en central medulla. Men i afrikanska amerikaner är ytterkutikan tjockare, vilket gör att håret är mer benäget för torrhet och brott. Vanligtvis kan afrikanska amerikaner bära håret på tre sätt: naturligt, avslappnat eller vävt / förlängt. Varje stat kräver en annan behandling.