Varför bryter ögonfransarna bort?

 

Betydelse

Det finns en mängd skönhetsprodukter som är tillgängliga för att förbättra ögonfransarna, inklusive ögonfransar, förlängningar och balsam. För de hälsosamma ögonfransarna rekommenderas att du lämnar dina ögonfransar, eller skölj dina ögon försiktigt med babyolja eller sminkborttagare. Använd falska ögonfransar sparsamt och; hellre än att dra ihop dem och dra dem från dina ögonfransar, gnugga lite babyolja över den falska ögonfransen för att lossa limet.

Funktion

Om du drar ut dina ögonfransar, tar de ca åtta veckor att växa tillbaka. Men om du plockar dina ögonfransar över en längre tid kan de sluta växa tillbaka. Det tvångsmässiga behovet av att plocka sina ögonfransar är ett symptom på en sjukdom som kallas trichotilliomani, en stressrelaterad sjukdom som liknar obsessiv tvångssyndrom som överförs genetiskt. Det blir känslomässigt tillfredsställande för personen att dra ut ögonfransarna.

Effekter

Effekterna av konstant användning av mascara, ögonfransar och andra produkter kan skada dina ögonfransar. Om du inte tvättar din mascara innan du lägger dig, kan dina ögonfransar bli spröda och bryta av. Om du fortsätter För att lägga till lager av ny mascara ovanpå den gamla kan de kakade vipporna bli speciellt bräckliga och bryta av när du gnuggar dina ögon eller använder en ögonfranskrullare. Krulla alltid dina ögonfransar efter att de har rengjorts, inte efter mascara

Fördelar

Det finns flera ögonfransar på marknaden som syftar till att göra ögonfransar glänsande och smidiga. Eftersom utökad användning inte har testats rekommenderas det inte att använda dem varje dag eller under långa perioder av tid. Om du har använt vanliga ögonfransar ofta eller har fått förlängningar eller en ögonfransning, använd en balsam i några veckor tills dina ögonfransar återgår till normala.

Varning

Använd inte hårbalsam eller schampo på dina ögonfransar. Rengör dina ögon och ögonfransar med babyolja, bebisschampo eller en ögonkonstruktion. Om dina ögonfransar bryter av för mycket, avbryta användningen av några mascara eller ögonprodukter tills dina ögonfransar återgår till det normala. Om dina ögonfransar fortfarande sönder, se din läkare. Om du tror att du kan ha trichotilliomani, kontakta din läkare omedelbart. Ögonfransar fungerar som en skyddande barriär som hindrar främmande föremål från att komma in i dina ögon. Vissa människor vill ha långa, tjocka, svarta ögonfransar, som är tänkt att accentuera skönhet. Tyvärr kan användningen av vissa mascara, frekvent ögonfransning och en teknik som kallas ögonfransning vara skadlig och orsakar ögonfransar att bryta och falla ut. Sjukdomen trichotilliomania kan också orsaka ögonfransar att bryta.