Vilken hårfärg är bäst för mig?

 

Vilken hudton är du?

Innan du går till affären för att välja hårfärgning måste du först ta reda på vilken typ av hudton du har, varm eller sval. Ta en titt på de färger du har på dig. Om elfenben och chokladbrunt ser bäst på dig är du förmodligen en varm hudton. Om färger som vit och gul ser bättre ut, bör du titta på coola hårfärger för att komplettera ditt utseende.

Varma och kalla toner

Hårfärgtoner brukar ses på hårfärgslåda strax under färgen, vilket gör det lätt att identifiera dem som varma eller kalla toner. Välj en basfärg - blond, brun eller ingefära - och hitta sedan de kompletterande tonfärgerna inom den familjen. Komplementära tonfärger är olika nyanser av basfärgen. Om du funderar på en brun bas kan du t.ex. välja en varm ton som guldbrun eller en cool ton som jet svart. Om du vill färga hårblondet kan du välja mellan svala silveryblondiner och varma guldblondiner.

Använd din ögonfärg

Ett av de bästa sätten att visa upp din ögonfärg är att välja en hårfärg som kompletterar dina ögon. Oavsett vilken ögonfärg, naturliga hårfärger kommer att uppmärksamma dina ögon snarare än ljusare, mer ovanliga färger som burgundy. Brun och blå ögon är oftast bäst framträdda av blont eller mörkt brunt hår. Skillnaden är tonen: Kallare hårfärger som svart och vitt blont fungerar bäst för blå ögon, medan varma toner som guldbrun och mörkblont fungerar bäst för att visa upp bruna ögon. Om du vill uppmärksamma dina bruna ögon, välj en hårfärg som är antingen ljusare än dina ögon eller mycket mörkare.

Hazel eyes är unika eftersom de kan vara inramade av många olika hårfärger. Att välja den bästa färgen för hasselnöre ögon notera vad dina dominerande ögonfärger är, vare sig de är varma eller kalla färger, och välj en kompletterande hårfärg, antingen varm eller cool, för att matcha. Precis som med blå ögon, kommer en mycket ljus färg eller en mycket mörk färg bäst att visa upp din ögonfärg.

Om du upptäcker att du har svårt att välja hårfärg kan online-färgassistenter som www.hairfinder.com hjälpa dig att välja en bra färg baserat på din hudton och ögonfärg. När man väljer en hårfärg, begränsar den svåraste delen ofta valen. Du har många nyanser av olika hårfärger tillgängliga kommersiellt, vilket ger dig många alternativ. Du bör börja med att överväga din hudton.