Frisyrer med hjälp av en curling iron

 

Historia

Män och kvinnor har stylat sitt hår sedan civilisationens början. Medan tidigt i historien var denna styling i stor utsträckning utilitaristisk och utformad för att hålla håret ur vägen, blev utformningen av utarbetade och innovativa stilar snabbt populär, särskilt bland elitmedlemmarna i samhället. De forntida grekerna och romarna använde heta tänger direkt från elden för att tämma håret till ringlets, och denna övning fortsatte i stort sett oförändrad fram till tillkomsten av elektricitet tusentals år senare. Nu, elektriska curling strykjärn gör ett brett utbud av utseende och stilar ett alternativ för alla.

Funktion

Frisyrer med krulljärn kan tjäna flera syften. Curls kan dölja mekaniken i en updo genom att maskera stift och hårband. De kan också lägga till volymen för att lösa, flödande hår, medan ringlets skapa ett exotiskt, bortskämd utseende. Du kan till och med använda ett krusjärn för att eliminera frizz eller räta håret och få det att bli mjukare och silkigare.

Tidsram

Om du planerar att använda ett krusjärn för en frisyr, ska du lägga till minst 20 minuter till din styling tidsram. Detta beror på att du kommer att behöva göra alla de styling som du normalt skulle göra, plus du måste ställa krullarna på plats. Om du till exempel vill göra en klassisk hästsvans verkligen studsa med extra krullar, behöver du kanske 5 minuter för att få hästsvansen på plats, sedan ytterligare 15-20 för att få krullarna att se ut som du vill.

Typer

Curling strykjärn kan användas för alla typer av stilar. Updos ser bra ut när det accentueras med några ringlänningar runt ansiktet, eller du kan skapa en 'krona' av snäva krullar som faller över toppen och baksidan av ditt huvud. Långt flödande utseende ser ännu bättre ut när du ramar ditt ansikte med hårsträngar som krullar försiktigt runt hakan och mjukar dina pärlor med en storkorkkrulle. Du kan ta bort kinks och vågor i ditt annars hår som kan vara ett resultat av ojämn torkning eller bara naturliga avvikelser genom att köra ett krusningsjärn över dem försiktigt och utan att krulla håret runt fatet.

Överväganden

Tiden är inte Det enda du behöver faktor vid styling med krulljärn. Beroende på ditt personliga hår kan du upptäcka att du behöver en mängd olika produkter för att hjälpa ditt hår att hålla krullen eller bibehålla sin värmeinducerad rakhet. Populära produkter inkluderar hårspray, mousse och hårgel.

Varning

Medan styling med curling iron är roligt och enkelt, var försiktig så att du inte överdriver det. Överdriven värmestyling kan torka ut håret och göra det lätt att bryta. Du kan också permanent skada slutar och ändå ändra färg över tiden. Var noga med att du bryr dig om ditt hår på ett sätt som bevarar sin hälsa, även om du stryker med ett krusjärn. Otroligt nog kan du göra ditt hår lockigt eller rakt med ett krulljärn. Något utseende kan förbättras med godtagbar användning av krulljärnet. Oavsett om du vill ha en elegant updo på kvällen eller bara önskar att ditt hår var jämnare och silkigare, kan ett krusjärn helt ändra ditt utseende på några minuter.