Hem Remedies för att göra hårfärg mer levande

 

Blonds

Honung är en effektiv naturlig behandling för blont hår. Honung kommer ofta i en pressa eller sprutflaska som gör det lätt att fördela genom hela håret. Mängden honung kommer mycket beroende på hårlängd, men 1 till 2 koppar är vanligtvis den mängd som behövs för att mätta håret. När du har applicerat honungen, använd ett hårklipp för att pinnehår på toppen av huvudet och lämna upp i 20 minuter. Honungen kommer med lätthet att skölja ut ur håret. Håret kommer att vara pulserande, glänsande och full av kropp. Ett annat sätt att blonda för att förbättra hårfärgen är att lägga till 1 kopp starkt kamille te (kylt) till 2 koppar normalt schampo. Blanda väl i en plastflaska, håll i duschen och använd dagligen.

Brunettes

Diane Irons, författare till 'Världens bästa skönhetshemligheter: Vad som verkligen fungerar i skönhet, kost och mode', föreslår att du använder espresso eller starkt kaffe för att ge strålande höjdpunkter till mörkt hår. Gör en kopp stark kaffe eller espresso, låt det svalna och häll det över torrt hår. Wrap hår i en gammal handduk och låt den stå i 30 minuter. Skölj ut med kallt vatten. Detta kommer att göra mörkt hår glittrande. Ett annat sätt för brunetter att få en hälsosam livlig färg är att använda melass på håret på samma sätt som blondiner använder honung. Applicera bara melass till mörkt hår och klämma upp med ett klipp i 15 till 20 minuter. Molassar sköljs lätt ut ur håret och ger brunetter rik färg, kropp och glans.

Redheads

Rooibos Tea är ett rikt orange te som har sitt ursprung i Sydafrika och kallas också röda bushte. Det kan användas för att förbättra röd hårfärg. Branta 3 tepåsar i 1 1/2 koppar kokande vatten och låt det svalna.

Efter att du har shampoo håret, skölj det med Rooibos Tea och massera teet i rötterna och hela hårets hela längd. Låt det vara i 5 till 10 minuter och skölj. Villkor som vanligt. Rött hår kommer att vara vibrerande och glänsande. Ett annat botemedel mot rött hårfärg är att skölja håret med ren betesaft. Efter att håret har shampuats, häll rakt sockerjuice på håret. Gör detta över badkaret så nära avloppet som möjligt för att förhindra färgning. Täck håret med duschlock och skölj efter 45 minuter över badkaret. Ha gamla handdukar praktiska när du använder den här metoden. Hemmet remedier för att göra hårfärg mer levande har funnits i århundraden och används av några av historiens mest kända skönheter. Många vanliga häftklamrar som finns i de flesta hushållskök kan användas för att ge hårfärg en hiss och hålla den snyggare längre. Äter hårfärgen, det finns en naturlig ingrediens som kan förbättra den.