Hur bli av med ansikts kapillärer

 

1.

Planera ett samråd med din hudläkare för att avgöra om du är en bra kandidat för laserbehandling. Dermatologen kommer att undersöka din hudtyp och kapillärfördelning och diskutera dina behandlingsförväntningar samt vilka livsstilsval har bidragit till märkbara ansiktshårkärl. Efter att ha pratat om sätt att förebygga ytterligare skador och komma överens om en behandlingsplan, kommer du sannolikt att planera ett datum för vad som kommer att bli en serie laserbehandlingar.

2.

Applicera inte någon smink på dagen för förfarandet. Du kan också bli ombedd att ta antivirala läkemedel några dagar före eller behandlingsdagen för att förhindra att kalla sår bildas. Smärta vid behandling är i allmänhet begränsad till en mild svettande känsla.

3.

Tala om din hudläkare omedelbart om du upplever intensiv smärta under eller efter behandlingen. Efterbehandlingens smärta kan vara en indikation på ett utbrott i kall öra. ring din hudläkare om du har intensiv smärta.

4.

Avstå från att plocka i huden när det läker, eftersom det kan orsaka ärrbildning. Hud kan utveckla lite lindrödhet eller blåmärken efter behandling, som kan försvinna var som helst från 3 dagar till 2 veckor. Håll huden borta från solen omedelbart efter behandlingen och begränsa solens exponering under veckorna efter behandling för att förhindra att kapillärerna återvänder.

Tips och varningar

  • Den ideala Ansikts kapillärbehandlingskandidat är mindre än 65 år, då huden fortfarande har viss elasticitet. Ingen historia av hudutsläpp, ärrbildning och god hälsa utan några allvarliga medicinska tillstånd samt hud som inte är för ljus eller för mörk kommer att resultera i optimal behandling. Hud som är extremt mörk är ofta olämplig för laserbehandling, eftersom huvuddelen av laserljuset absorberas av hudpigment. Avstå från garvning före behandling av samma skäl.
  • Din hudläkare kan göra ett test före behandling för att säkerställa att din hud reagerar bra på lasrarna.
  • Individuella laserbehandlingar kan Kosta var som helst från $200 till $1200 beroende på storleken på områden som behöver behandling.
  • Informera din hudläkare om kliande, skuriga fläckar utvecklas på huden efter behandling, eftersom speciella krämer måste appliceras för att stoppa klåda. Skrapa inte på kliande fläckar eftersom detta kan orsaka ärrbildning. Små kluster av scabs kan också utvecklas på huden beroende på hudtyp och sol exponering. Begränsa sol exponering och andra vanor som listas ovan som bidrar till ansikts kapillärer; annars är behandlingen nästan ineffektiv.
  • Kapillärer är synliga utspädda blodkärl som förekommer på pannan, näsan, kinderna, nacken och övre bröstet. Utspädning sker på grund av försvagningen av elastiska fibrer i huden. De förekommer vanligtvis i rättvisa kvinnor i 40- och 50-talen. Medan genetik och medicinska tillstånd som rosacea kan bidra till utvecklingen av ansikts kapillärer är livsstilsvanor som överexponering mot solen, rökning och överdriven alkohol, kaffe och teförbrukning ofta de främsta orsakerna till märkbar kapillärutveckling. Laserbehandling är ett säkert sätt att minska utseendet på ansikts kapillärer. Hudtyper och omhändertagande för att förhindra ytterligare skador är viktiga faktorer vid sådana behandlingar. Laserbehandling innebär intensiva, pulserande strålar av ljus som riktar in påverkan på kärl under hudens yta och sprängning bort dem.