Hur man använder en hårborste

 

1.

Välj rätt hårborste för ditt hår. Olika penslar är bäst för olika hårbehov, så du borde välja en som passar din frisyr. Paddla borstar, som är breda och platta, hjälper till att räta och plana håret. De används bäst på medium till långt hår. Runda borstar används för att krulla och ge definition till hår. Kombiner och ovala borstar används bäst för kort, beskårt hår.

2.

Borsta ditt hår. Kör försiktigt din pensel från hårbotten till ändarna av ditt hår. Börja borsta på ena sidan av ditt huvud och ta dig till andra sidan tills allt håret är borstat. Om ditt hår har många knutar, borsta inte ditt hår i ett långt slag eftersom detta kan bryta ditt hår. Istället, arbeta din pensel från hårbotten till hakan. Torka sedan håret från hakan till ändarna av håret.

3.

Tvätta borsten minst en gång i veckan. Ta först bort håret från din pensel med fingrarna. Därefter suger du borsten i tvål, ljummet vatten i några minuter. Torka borsten med en liten tvättduk.

Tips och varningar

  • Stil håret, försök med en termisk borste och en hårtork. Termiska borstar leder värmen från hårtorken för att räta ut eller krulla håret. Använd en platt termisk borste för att platta håret. Använd en rund termisk borste för att krulla ditt hår.
  • Borsta inte håret när det är våt eftersom det kan leda till brott. Använd i stället en brant tandkam för att ta bort eventuella knutar och vänta tills ditt hår är åtminstone delvis torrt för att borsta det.
  • Hårborstar och kamar har använts i tusentals år för att bruka och stryka hår. Det är viktigt att du borstar håret varje dag för att ta bort knutar och för att hålla håret jämnt och friskt. Borstar samlar också lösa hår och tar bort döda celler och smuts.