Hur man använder vodka för att göra parfym

 

1.

Blanda bergamot, sandelträ, cassis och alkohol i ett glas och rör försiktigt.

2.

Låt blandningen av olja och Alkohol står ostört i 48 timmar.

Lägg till destillerat vatten, rör om så länge tills det är helt dispergerat.

4.

Låt din parfym stå i minst 3 veckor på ett kallt mörkt ställe. Parfym är som fint vin. Det måste stå och mogna innan det når perfektion.

5.

Filtrera parfymen genom ett kaffefilter efter att parfymen har mognat för att ta bort eventuella sediment.

6.

Flaska parfymen i en glasflaska med ett stopp.

Tips och varningar

  • Använd endast 100 alkohol och var noga med att testa en enda droppe på huden så att du inte är allergisk mot någon ingrediens.
  • Var noga med att skriva ner mätningar och ingredienser när du experimenterar, så när du hittar något du gillar dig u0026 # x2019; ll kunna korrekt reproducera det.
  • Parfymens styrka är beroende av förhållandet mellan doftande oljor, alkohol och vatten i blandningen. Varje blandning kommer att lukta annorlunda och mängden eterisk olja är kritisk. En enda droppe för mycket, eller för lite, kommer att förändra parfymernas egenskaper helt.
  • Parfymer tillverkas vanligen med parfymer alkohol men denna ingrediens kan vara svår att hitta. Du kan fortfarande piska upp din egen rad lukt bra genom att ersätta vodka i ditt recept. Det är enkelt och roligt. Med tålamod och experiment kan du utveckla din perfekta, perfekta doft i ditt eget kök. Det grundläggande förfarandet för att göra parfym är detsamma, oavsett blandningen. I det här exemplet finns ett recept på Rain Shower, en ren, skarp, frisk doft. När du förstår dessa enkla steg kan du tweak recepten och skapa din egen signaturdoft.