Hur man gör perukor ur garnet

 

1.

Köp en stor Styrofoam boll som ska användas som huvudmodell. Eller om du äger ett plasthuvud, kan du använda det istället.

2.

Köp ett plastlock som används av hårstylister för att stryka håret. Dessa säljs hos någon skönhetsaffärsbutik. Det borde redan finnas hål i locket. Om det inte finns, eller om det inte finns tillräckligt med hål, använd en skarp enhet för att peka fler hål i locket. Placera kepsen på huvudmodellen.

3.

Köp ett tyg av färgat garn. Det här är din garnkonfiguration, så välj den färg eller färger du vill att din peruk ska vara. Köpa också en stoppningsnål.

4.

Bestäm längden på garnpärren du gör. Klipp trådens trådar dubbla önskad längd. Tjockleken på din peruk kommer att bestämma hur många trådgarn du behöver. Om ett garn är inte tillräckligt för den önskade tjockleken på din peruk köper du mer skeiner.

Dra ihop nålen med en tråd av garn. Skjut nålen genom ett hål i plastlocket och ut ett annat. Ta bort den trådsträngen från nålen. Trä en annan bit garn och tryck också nålen genom ett hål och ut en annan. Upprepa denna process tills plastlocket är helt täckt med långa trådar av garnhår.

6.

Låt garnet hänga lös. Det är inte nödvändigt att koppla av det. Använd sax, trimma din garn peruk så det är snyggt och jämnt. Du kan också ta bort extra garn, eller lägg till ytterligare garn. Det här är din garn peruk design, så använd din fantasi.

Tips och varningar

  • Det finns ett antal olika typer av kepsar att välja mellan när man gör din garn peruk. Du kan köpa en simma keps, en duschlock, en nylon keps eller till och med en baseball keps.
  • Försök aldrig göra en garn peruk med ett riktigt huvud som modell. Du kan oavsiktligt poke ett riktigt huvud med stoppningsnålen.
  • Lägger en garn peruk toppar av en bra kostym. Att göra egna garn peruk är mycket ekonomiskt. Köp några billiga varor, följ några enkla steg, anpassa dina färger och längder och var på väg att skapa din egen peruk ur garn.