Hur man vet om du förlorar ditt hår

 

1.

Undersök ditt duschavlopp, örngott, kläder och pensel för lösa hår. Några lösa strängar är normala. Människor förlorar naturligt upp till 100 hår per dag. Men om det ser ut som att din håravfall är cirka 200 eller 300 hår och du känner inte att de tuggar från hårbotten när du tvätter eller borstar ditt hår, kan det vara ett problem.

2. < Titta på några viktiga livshändelser eller mediciner som du har börjat under de senaste tre månaderna. Vissa händelser, som nyfödda, kan orsaka tillfällig håravfall, medan läkemedel som är associerade med kemoterapi också kan orsaka tillfälligt håravfall Stress är också förknippad med vissa håravfall.

Kontrollera de senaste bilderna och jämför dem med tidigare bilder, titta speciellt runt hårbotten. Manlig baldhet kan inte förebyggas, men Det sätt som håret försvinner är förutsägbart. Män som har en manlig baldhet tenderar att förlora håret från panna hårlinjen mot ryggen och sidorna på huvudet senast.

Tips och varningar

  • Väg försiktig med hjälp av eventuella reklamerade håråterställningsbehandlingar. Propecia och Rogaine är de enda FDA-godkända kemiska behandlingarna. för FDA och icke-FDA godkända håråterställningskemikalier kan vara avsevärt skadliga för din hälsa.
  • Baldness anses ibland attraktiv för män, speciellt för de som frivilligt rakar huvudet mot huden. Håravfall bortom en naturlig process kan dock vara oroande för både män och kvinnor. Eftersom vi naturligt kasta hår som nya ersätter dem, ser dessa strängar på din axel eller kuddväska kan uppmana dig att ifrågasätta om ditt hår tunna eller försvinner.