Om Natural Skin Lightening Behandlingar

 

Citronsaft

Citronsaft är en av de äldsta hemmet för hudlättnad. Många återkallar episoden 'The Brady Bunch' när Jan försökte använda citronsaft för att ta bort hennes fräknar. På grund av syrligheten av citronsaft, är det en underraskning att hon inte utvecklade ett brännliknande utslag i ansiktet. För att använda citronsaft ordentligt, doppa en bomullsboll i citronsaften, applicera den på ansiktet eller bara till mörkare fläckar och låt det torka, fuktar sedan med en tung allergivänlig ansiktsräm för att ge näring åt huden. Vitamin C i citronen, förutom att vara en syra, är en kraftfull antioxidant som ger näringsämnen till huden och uppmuntrar också till hälsosam tillväxt.

Melasma Diet

Det finns teorier om att melasma (förmörkning av huden) är relaterad till näringsbrist - nämligen en överväxt av jäst (candida) och brist på vissa matsmältningsenzymer. Förespråkare av melasmietiden hävdar att enemas, leverreningar, supergods med blågröna alger, yoghurt och kefir, probiotika, vitaminer, aminosyror och matsmältningsenzymtillskott kan balansera matsmältningssystemet, eliminera oönskade mörka fläckar och till och med uttona hudtoner ganska snabbt.

Mjölkbad

Mjölksyran i mjölk har visats bidra till att minska mörka fläckar på huden, vilket gör mjölkbaden ett populärt val, både för mjölkfettens fuktgivande fördelar och för de mjuka, icke-slipande exfolierande effekterna av mjölksyran. Mjölken är dock kall och dyr och mjölksyran i vanlig mjölk är det inte allmänt st rong nog att göra stor skillnad, även om du skulle bada i flera liter mjölk. Mjölk används ofta i hudvårdsprodukter för att komplettera andra ingredienser. Du kan köpa den i koncentrerad form på hälsokostaffärer: det här kan vara smartare än att bada i mjölk.

Väteperoxid

Väteperoxid har ett rykte för blekande hud. Som citronsaft, är det lite surt och fungerar förmodligen helt enkelt genom att äta genom ett lager av hud. För att använda väteperoxid för att lätta huden, applicera den på torr hud med en bomullsboll och låt den torka. Torka sedan ansiktet med en våt tvättduk att skölja och följ sedan den med en tjock fuktkräm som är fri från parfymer och färgämnen. Syra i väteperoxid är starkare än citronsaft och kan faktiskt brinna din hud om den är för länge.

Retinol

Du kanske inte tänker på Retinol som en naturlig produkt, men det är. Gäller fruktsyror och A-vitamin, det liknar citronsaft, men starkare. En receptbelagd kräm som appliceras dagligen ökar Retinol det övre lagret av huden för att avslöja ett nytt nytt lager som är lättare. Det nya underlaget av huden är extremt känsligt för solen och det är viktigt att ha solskyddsmedel eller stanna i skuggan när du använder Retinol för att undvika skador på huden. Om du lider av mörka fläckar av hud, ibland kallad melasma, eller om du bara vill lysa din hud några nyanser, då kan du vara lättad att lära dig att det finns hushållsartiklar som du kan använda för att naturligt lätta din hudton. Milda syror som väteperoxid, citronsaft och mjölksyra i mjölk kan alla lätta huden. För överbländning eller mörk hud som är ett resultat av näringsbalansen är det en melasma diet. Slutligen finns det retinolkräm, som härrör från naturliga ingredienser.