Så att Spot Diamond Scams

 

1.

Kontrollera efter brister. Riktiga diamanter är sällan, om någonsin, felfria. Diamond-insatser som cubic zirconia verkar emellertid alltid vara felfria. Om någon erbjuder att sälja dig en felfri diamant - särskilt till ett bra köp - få flera åsikter innan du köper.

2.

Undersök stenen i alternativ belysning. Morgon solljus, strålkastare och fluorescerande belysning kan alla göra diamanter gnista och glöda bedrägligt. Faktum är att stenar som lyser under fluorescerande belysning tenderar att vara av mindre kvalitet än stenar som inte 'fluorescerar'. Men några skrupelfria smycken kommer faktiskt att försöka sälja dem till ett högre pris eftersom de verkar göra något speciellt och unikt. Att hänvisa till en diamant som en 'blåvit' diamant är faktiskt frowned på av legitima guldsmedare eftersom det har blivit nyckeln i så många bluffar.

3.

Var medveten om avrundning praxis. Juvelerare är tillåtna enligt lag att runda deras karatvikter upp. Därför är en diamant som faktureras som 1 3/4 karat sannolikt någonstans mellan 1 1/2 och 1 3/4 karat. Det är inte orimligt att be om att se diamanten vägt, men du bör också vara medveten om att juveleraren inte har brutit en lag så länge som vikten kommer närmare 1 3/4 än till 1 1/2. Jewelers hänvisar ofta till den totala karatvikten av en ring när man diskuterar diamant smycken. Glöm inte att 'total karatvikt' hänvisar till summan av karat av varje diamant i ringen, inklusive mindre stenar i inställningen.

4.

Få en objektiv åsikt . Om en juvelerare inte har något att dölja, bör det inte vara något problem att få en andra åsikt. Medan du måste göra arrangemang för att försäkra dig om att du inte kan anklagas för att stjäla en sten eller försöka springa av med en bit smycken, borde du kunna hämta en certifierad, oberoende beställd part för att undersöka ditt eventuella köp.

5.

Kontrollera din diamant mot dess diagram före och efter en reparation. Varje diamant kan identifieras av en unik serie och felaktighet. Skrupelfria juvelerare kan försöka byta din äkta sten för en falsk eller en mindre värdefull sten, så se till att du verifierar din sten med en juvelerare innan du lämnar den med dem och innan du lämnar butiken efter reparationen. En diamants diagram finns i sin betygsrapport och visar placeringen av unika brister som kan användas för att identifiera stenen.

Tips och varningar

  • Det bästa sättet att undvika diamantbedrägerier är att arbeta med välrenommerade smycken som följer med referenser och rekommendationer från personer vars dom du litar på. Dessutom försäkrar du dina smycken vid inköp för att skydda dig mot enklare tjuv.
  • Medan vissa kanske anser att ordet 'bluff' är en hård epithet för strategier som kan användas av välrenommerade guldsmedare för att göra vinst, måste varje typ av program som innebär att vilseleda en konsument märkas som en bluff. Som köpare är det ditt ansvar att hålla dig informerad om eventuella problem som du kan stöta på när du gör en betydande finansiell investering eller utlägg, till exempel när man köper diamanter. Det är mycket viktigt att du är medveten om systematiska ansträngningar för att få dig att spendera utan föregående forskning, rätt försäkring och kvalitetshänsyn. Diamond scams, som alla andra typer av bluff, anpassas och utvecklas som vissa strategier misslyckas och andra är extremt framgångsrika, så se till att du är helt uppdaterad innan du köper.